Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Temsilcisi ve Ofis Başkanı Dr.Pavel Ursu ve WHO Türkiye Ofisi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Koordinatörü Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl’ü Mekteb-i Tıbbıye-İ Şahane Külliyesi’nde bulunan makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Rektör Erdöl’ü yazmış olduğu “ “Geçmişten Günümüze Tütün Ve Tütün Ürünleriyle Mücadele Yolculuğu” isimli eserinden dolayı tebrik eden Dr.Pavel Ursu, bu kitabın Türkiye'deki tütün kontrolü ile ilgili tüm tarihi gerçekleri ve olayları belgeleriyle ortaya koyan ve tütün kontrolü ile mücadele edecek diğer tüm ülkelere bu konuda yol gösterecek önemli bir halk sağlığı referans kitabı olduğunu söyledi.
Dr.Ursu “Sayın Erdöl’e halk sağlığı alanındaki liderliğinden dolayı teşekkür ediyorum ”ifadelerini kullandı.

WHO’nun ülkelerin tütün kontrol çalışmalarına rehberlik etmesi için tüm üye ülkelere önerdiği MPOWER politika paketi ölçütlerinin tamamını yerine getiren dünyadaki ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Rektör Erdöl, ”Türkiye tütünle mücadelede önemli kararlar aldı ve uyguladı 'Türk gibi sigara içer deyimini, Türk gibi sigarayı bırakır' olarak değiştirdik. Sadece kanunlarla yapılacak bir başarı değil bu, toplum sigaraya karşı bilinçlendi” şeklinde konuştu ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi ve Ofis Başkanı Dr.Pavel Ursu,Rektör Erdöl’e ,kaleme aldığı kitabı ve halk sağlığına olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.