Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya genelinde kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir.
Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. Ülkemizde uluslararası kanser standartlarına göre 3 kanserin taraması KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Hekimliklerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. 
Kadınlarda görülen kanserler içerisinde ilk sırada meme kanseri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar kadınlarda görülen her dört kanserden birinin meme kanseri olduğunu göstermektedir. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı şekildedir. 
14 Şubat 2017 Salı Günü saat 10.00’da Numune Hastanesi Kampüsü Poliklinik Girişinde hizmete hazır bekleyen Mobil Kanser Tarama Aracımıza; 40-69 yaş aralığındaki bayanlarımızı meme kanseri taramalarını; 30-65 yaş aralığındaki bayanlarımızı rahim ağzı kanseri taramalarını ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerimizi kalın bağırsak kanseri taramalarını yaptırmak üzere bekliyoruz.
Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır" ifadelerini kullandı.