İdrar Kaçırma Tedavisi konusu ile ilgili olarak hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen ve özellikle de ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan idrar kaçırma hastalığının çeşitli sebepleri vardır. İlk olarak aşırı stres idrar kaçırma hastalığına sebep olarak idrar kaçırma tedavisi gerektirmektedir. Bir diğer sebep ise mesanede toplanan idrarın istemsiz bir şekilde bırakılmasıdır. Bu da idrar tutmaya yarayan kasların işlevini yitirmesinden kaynaklanmaktadır. Küçük yaşlarda başlayan bu rahatsızlık özellikle 60 yaşın üstündeki bayanlarda, 60 yaş üstü erkeklere göre daha fazla görülmektedir. Ölüm tehlikesi yaratan bir rahatsızlık olmamasına rağmen yarattığı psikolojik etkilerle kişileri sosyal yaşamdan soğutmaktadır. İdrar kaçırma hastalığında kaçırılan idrar damlalar şeklinde olabileceği gibi yoğun bir şekilde de olabilmektedir. Bu tamamen hastanın cinsiyetine ve yaşına göre değişmektedir.

idrar kaçırma tedavisi

Kadınlarda İdrar Kaçırma Tedavisi

Bu rahatsızlık kadınlarda özellikle menopoz sonrasında görülmektedir. Östrojen hormonu salgılaması menopozdan sonra azalan kadınlarda, idrar tutma kasları da gevşeyerek işlevini yitirmektedir. Bu da istem dışı olarak idrarı tutamama problemine dönüşmektedir. Kadınlarda erkeklerde idrar kaçırma tedavisi amacıyla MiniArc Pro askı sistemi kullanılmaktadır. Üçüncü nesil gelişmiş olan bu tedavi yöntemi, kadınlardaki üriner inkontinans amacıyla kullanılmaktadır. Miniarc – Mini Sling System ise kadınlarda stresten dolayı meydana gelen idrar kaçırma sebepleri ortadan kaldırılarak idrar kaçırma tedavisi yapılan son teknolojik jenerasyon askı sistemidir. 2007 tarihinde kullanılmaya başlanan bu yöntem ile 27 bin hasta tedavi edilmiştir. Lokal anestezi ile yapılan bu tedavi 10 dakika sürmektedir. Kadınların % 35’inde görülen bu hastalık yukarıda anlatılan tedavi yöntemleri ile ortadan kaldırılmaktadır.

Erkeklerde İdrar Kaçırma Tedavisi

Erkeklerde çok fazla görülmeyen bu rahatsızlık, çok kolay şekilde tedavi edilebilmektedir. Cerrahi tedaviden önce erkeklerin koruyucu iç çamaşırları ve kremler kullanmaları geçici çözümler sağlamaktadır. İdrar kaçırma tedavisi için erkeklerde uygulanan yöntem Artifisyel Üriner Sfinkter Protezi yöntemidir. Kalıcı çözüm sağlayan bu yöntem ile zarar gören sfinkter kası yerine yapay bir kas üretilerek aynı sfinter kası gibi çalışması sağlanır. Bu da tedavini kalıcı olmasını sağlar.

İdrar Kaçırma Tedavisi Sonrası ve Sonuçları

Bu tedaviden sonra düzelme süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak hastaların memnuniyeti üst seviyededir. İdrar kaçırma tedavisi yapılan hastaların % 92’si bu tedaviyi tekrardan rahatlıkla yaptıracağını, % 96’sı ise bu tedavi yöntemini herkese güvenle tavsiye edeceğini belirtmiştir. 7 yıldır bu tedavi sonucu hayatına devam eden kişilerin % 80’inde günlük ped kullanımı görülmemiştir. İdrar kaçırma tedavisi ile ilgili daha fazla bilgi almak için http://www.idrarkacirma.net adresini ziyaret edebilirsiniz.