Bayılma, baş dönemsi, çarpıntı, göğüs ağrısı ve halsizlik gibi şikâyetlerle MEDICANA Hastanesine başvuran Ali Galip Nevruz'a Doç. Dr. Ahmet Soylu tarafından Hasta Sinüs sendromu teşhisi konuldu ve hastaya operasyonla ömür boyu kullanabileceği MR uyumlu kalıcı pil yerleştirildi.

Hasta Sinüs sendromunun genellikler yaşlı insanlarda olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu genç insanlarda bu hastalığın çok gözlemlenmediğini ve yaşının genç olmasından dolayı uzun süre pil kullanmak zorunda kalacağı için hastaya MR uyumlu pil takılmasının uygun olacağını dile getirdi.

Normalde kalp pili takılan hastaların MR çektirmesinin oldukça sakıncalı olduğunu ve tehlikeli sonuçlar doğuracağını vurgulayan Soylu, “MR uyumlu yeni kalp pilleri ile hastalar rahatlıkla MR çektirebilecekler ve böylece başka hastalıklara teşhis konulmasında da erken hareket edilebileceklerdir.” dedi.

Ali Galip Nevruz ‘un operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Ahmet Soylu, bir ya da iki gün içerisinde de hastanın taburcu edileceğini söyledi.