Saç dökülmesi erkekler kadar olmasa bile birçok kadın için önemli bir estetik sorun oluşturmaktadır. Kadınlarda genetik nedenler, hamilelik, doğum ve emzirme dönemleri, çeşitli endokrin hastalıklar, stres ve çeşitli kanser ilaçları saç dökülmesine neden olabilmektedir. Bu sebeplerden hangisi saç dökülmenize etkense, gerekli olan ilaç tedavisi ile sorunun çözülmesi hedeflenir. Ancak sorun çözülmediği zaman saç ekimi elinizdeki en güvenilir ve en kesin çözüm olmaktadır.

Ülkemizde çok başarılı bir şekilde saç ekimi yapılmaktadır ve erken dönemde sonuçlar çok iyidir. Bu nedenle ilaç tedavisinden sonuç alamayan kadınlar gönül rahatlığı ile saç ekimini tercih edebilir. Saç ekimi öncesi kimyasal uygulamalardansa doğal çözümlerle dökülmelerin önüne geçildiği durumlar da olabilir, ancak bunlar istisnadır. Genetik ve kalıcı bir dökülme ile kelleşme varsa, en iyi ve etkili çözüm saç ekimi olacaktır.

Bunlar dışında ateş ile yanma sonucu kalıcı hasar alan bölgelerde de saç kaybı olmakta ve kellik oluşmaktadır. Yanma sonucu kellik yaşayan kadınlar için tek çözüm saç ekimidir. Özellikle yanıklarda çok güzel sonuçlar alınmaktadır. Bu tarz bir sorununuz varsa ve durumdan rahatsızsanız mutlaka ekim düşünülmelidir. Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da saç ekimi güzel sonuçlar vermektedir. 

Erkeklere yapılan ekimle, kadınlara yapılan ekim arasında hiçbir fark yoktur. Erkeklerde olduğu gibi kadınlara saç ekiminin de hiçbir zararı yoktur. Çünkü kişinin kendi dokusundan alınan saç kökleri, başka bir alana nakledilir. 

Bayanlarda saç ekimi lokal anestezi altında yapılan bir operasyondur. Operasyonun süresi ekilecek saç miktarına göre değişmektedir. 
Birçok bayan saç ekimi sırasında saçının kesilmesini istememektedir. Artık bayanlarda Saç ekimini genellikle mevcut saçlarını kesmeden ekim yapabilmekteyiz. Yani saç ekimi düşünen kadınların saçlarını kestirmesine gerek yoktur. Saç kesilmeden de rahatlıkla saç ekimi yapılabilmektedir. Bu durum bayanlar için çok büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Kişinin saç ekimi yaptırdığını çevresindeki kişiler kolaylıkla fark edememektedir. Buda özellikle çalışan bayanlarda çok büyük bir kolaylık oluşturmaktadır.
Saç ekimi baştan sona bir cerrahi operasyondur. Bir doku nakli yöntemidir. Bir yerden bir dokuyu alıyorsun başka bir alana naklediyorsun. Dolayısı ile cerrahi operasyonlarda uyulması gereken bütün prensipler saç ekiminde de geçerlidir. 
Sağlık açısından hiç bir zararı olmayan saç ekimi, profesyonel ve deneyimli hekimler tarafından yapıldığında çok yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.