DÜ Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören hastalar, hemşire ve güvenlik görevlilerinin saz eşliğinde söylediği şarkılarla moral depoluyor. 15 günde bir düzenlenen müzikli eğlencede hastalar, bir nebze de olsa hastalık psikolojisinden uzaklaşıyor.

Eğlenceyi düzenleyen hemşirelerden Eylem Günay, bu eğlenceyi hastaların moral bulması için düzenlediklerini söyledi. Kanser hastalarının hastaneye tedirgin ve psikolojileri bozuk bir şekilde geldiklerini belirten Günay, ''Kliniğe girdiklerinde duygusallaşıyorlar. Biz de 15 günde bir çalışma arkadaşlarımızla böyle bir organizasyon içerisine girdik. Güzel olduğunu düşünüyoruz. Hastalarımızın da motive olduklarını düşünüyoruz'' dedi.

Hastaların eğlenmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran hemşire Songül Akdemir ise, hastaların düzenlenen bu etkinliklerle huzurlu bir gün geçirdiklerini ifade etti.

Bu tür aktivitelerle daha iyi diyalog kurdukları hastaların, tedavileri bittikten sonra da hastaneye gelip sohbet ettiklerini aktaran Akdemir şöyle konuştu:

''Hastalar, tedavileri bittiği zaman gelip bizi sorabiliyorlar. Onların bu davranışları bizleri çok mutlu ediyor. Onlara bir ev ortamı yaratıyoruz. Buradaki hastalarımızla aile gibiyiz. Birlikte şarkılar söylüyor, tedavileri sırasında onları mutlu etmek için kalkıp halay çekiyoruz. Bir hastamız bize '2 ay ömrüm kaldı ama bugün ölsem de gam yemem' dedi. Tüm sağlık çalışanları bu tür aktiviteler sergilemeli.''

Akciğer kanseri olan Ahmet İlgin, ilk zamanlarda Ankara'da tedavi gördüğünü şimdi ise tedavisine Diyarbakır'da devam ettiğini söyledi. Diyarbakır'da hastaya gösterilen ilgiyi başka yerde görmediğini belirten İlgin, ''Burada eğlence düzenlemeleri sürpriz oldu. Tüm hastalar için çok güzel bir şey. Benim gözümde Diyarbakır bir numara. Buradaki personelin güler yüzlü olmaları ve ilgileriyle hastalığı atlatacağımıza eminim'' diye konuştu.