Vücut geliştirme sporu yapanlar içi en önemli tavsiyelerden birisi de sağlıklı beslenme, doğru antrenman stili, doğru kardiyovasküler antrenman programları ve tabi ki de bilinçli bir şekilde bunları yapmak. Vücut geliştirme sporu çoğu sporun atası olduğu için bilimin en çok uğraştığı spordur. Gün geçtikte steroid satın almak isteyen sporcuların sayısı çoğalıyor çünkü bir masa tenisçi, tenisçi, jokey, doğa sporlarıyla uğraşanlar,futbol,basketbol,hentbol hatta diğer atletizm dallarında spor yapanlar bile vücut geliştirme spor salonlarında antrenman yapıp spor kabiliyetini, dayanıklılık ve performansını arttırmak için antrenmanlar yapıyorlar. 

 

Bundan dolayı gün geçtikçe steroid satın almak isteyenlerin sayısı çoğaldığı gibi steroid fiyatları da kabarıyor. Herşeyin bilinçli yapılması kâfi olduğu gibi bu işin de bilinçli yapıldığı sürece bir risk oluşturmadığını günümüz belgesellerin de ve makalelerin de görebiliyoruz. Doping ve steroid kullanımın dan gerçekleşen ölümler genellikle sporcu hırsından ve bilinçsiz kullanımdan faydalanıyor. Dozajları isteyerek veya istemeyerek bilinçsiz bir şekilde uzman desteği almadan kendi kafasına göre ayarlayınca ortaya olumsuz şartlar çıkabiliyor. İnternette bir çok antrenman ve beslenme programları görüyoruz, şayet şöyle bir gerçek var ki her antrenman programı, beslenme programı her kişiye uyacak ve aynı sonuçları verecek diye birşey yok. Bunun aksine antrenman programları, beslenme programları, kardiyovasküler çalışma sistemleri kişiye özel yazılırsa fayda görülür, kişinin spor geçmişini, yaşam tarzını, yaşını,boyunu, kilosunu, beslenme tarzı baz alınarak kişiye özel yazılan programlar da programlara uyulduğu taktdirde sonuç kaçınılmaz. 

 

İnternette olsun sosyal medya da veya magazin haberlerin de çokça görüyoruz ki ünlüler obezite durumundayken bir şekilde kısa bir sürede fit ve estetik bir vücuda sahip oluyorlar. Naturel bir biçimde olağan olmayan bu durum, 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde böyle taktire şayen bir sonuç mumkun değilldir. Bunu günümüz gündemin de en iyi örnekleyenler den birisi de Amir Khandır. Amir khan gandal filmi için 3 ay gibi kısa bir sürede çok iyi sonuç elde ederek atletik ve fit bir görünüme kavuşmuştur. Çok merak ediyoruz açıkcası Amir Khan'ın sırrını.. Steroid al