SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

On Dokuz Mayıs Mahallesi'ndeki otogarda, Türk Kızılayı kan toplama otobüsüne müracaat eden vatandaşlardan toplam 66 ünite kan alındı.

Tük Kızılayı ekibi başkanı Dr. Dursun Bektaş, kanın sürekli ihtiyaç olduğunu belirterek, kan bağışında bulunan vatandaşların veya yakınlarının da bir gün kan ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Kan bağışında bulunmak üzere 85 kişinin müracaat ettiğini dile getiren Bektaş, "Kavak Otogar'a konuşlandırdığımız kan toplama aracımıza kan bağışı yapmak üzere 85 vatandaşımız başvuruda bulundu. Ancak durumları uygun olan 66 kişiden 66 ünite kan aldık. Bu miktar bizim için çok yüksek. Daha önceleri normalde Kavak ilçesinden ortalama 25-30 ünite kan bağışı alabiliyorduk. Çünkü Kavak küçük bir ilçe. Bu kampanyada ise Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, kan bağışı kampanyamıza destek oldu. Defalarca yaptığı duyuru ile vatandaşları kan bağışına davet etti. Başkan Sarıcaoğlu ve kan bağışı için başvuru yapan vatandaşlara teşekkür ederim." dedi.