Dr. Esra Çabuk Cömert Vajen estatiği hakkında merak edilen soruları cevapladı. İşte detaylar;

Kızlık zarı vajina kısmının iç kısmında yer alan soğan zarı kalınlığında bazen de penis veya parmak geçişine izin vermeyecek kadar kalın bir dokudur. Kızlık zarının ne işe yaradığını toplum olarak pek bilinmesede mikropların vajina içine geçişini engellediği düşünülmektedir. Aynı zamanda kızlık zarı bakirelik ve kızlığın sembolüdür. Kızlık zarı dikiminde seçilecek olan merkezde gizlilik ön planda olmalıdır. Aynı zamanda operasyonu yapacak olan uzmanın son tıbbi yöntemleri kullanması gerekir. Kızlık zarı her bozulduğunda kanama olmayabilir.

 Kanama zar yapısı ve kılcal damarlarda zedelenmeye bağlı olarak gerçekleşir. Ortasındaki açıklık fazla ise penis veya parmak içeri girdiğinde yanlardaki doku esner ve kanama görülmez. Kızlık zarı dikimi ilk cinsel ilişkinin planladığı düğünden bir hafta önce yapılmalıdır. Kalıcı kızlık zarı dikimi flep yöntemi ile kısa sürede yapılmaktadır. Bu dönemde adetli olmamak son derece önemlidir. Her iki yöntem de farklı olduğu için aralarındaki fiyat farklıdır.

Kızlık zarı dikimi lokal olarak işlem yapılacak olan bölge uyuşturularak yapılabilir. Koldan damar yolu açılarak yapılan anestezi sayesinde sizi rahatlatacak dozda ilaç verilir. Kalıcı yöntem istenildiği zaman yapılır. Kızlık zarı dikiminin erken yapılması kişiyi pskolojik olarak rahatlatır. Doktorunuz sizden kontrole gelmenizi isterse adetli olmamaya özen gösterin. vajen estetiği için en uygun zaman 18 yaşını geçtikten sonra yapılmalıdır. Eğer ki 18 yaşından küçük birisi operasyon geçirecekse ailesinin onayını alması durumunda kızlık zarı dikimi yapılabilir. Kızlık zarı dikimi günü yanınızda size manevi destek olacak birini götürmenizde fayda var.

Çünkü o an pskplojik olarak sarsıntı geçirebilirsiniz. Kızlık zarı dikiminin adından hastanın ağrı hissetmemesi için biraz daha anestezi alıp hastanede dinlenmesi son derece sağlıklıdır. Kızlık zarı diktirmeye gideceğiniz gün rahat bir kıyafetle gitmeniz uygun olacaktır. Tayt veya dar kot gibi giyisiler sizi yolculuk esnasında rahatsız edebilir bu nedenle giyimeyin. Kızlık zarı muayenesinden çekinmeyiniz sadece genital organlarınız kontrol edilir bu muayenin süresi 1 dakikayı geçmeyecek şekilde ayarlanmaya çalışılır.