Meme estetiği burun estetiği ve saç ekimi operasyonlarına karar verdiğiniz anda süreç başlamış olacaktır. Ameliyat öncesi tüm tetkiklerin eksiksiz yapılmasının ardından, sıra ameliyat dönemine gelecektir. Bu döneme geldiğinizde ameliyat esnasında nasıl yöntemlerin uygulanacağına doktorunuzla birlikte karar vermiş olacaksınız.

  Meme estetiği operasyonu, memenizin hacmine ve şekline göre karar verilerek önemli adımların atıldığı bir operasyondur. Ameliyat esnasında kullanılacak protezlerin türleri kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır. Protezlerin içerikleri, protezlerin şekilleri ve protezlerin yüzeyleri oldukça büyük önem arz etmektedir.  Protezlerin dışı ince bir silikon tabaka ile kaplıdır.  İçeriklerine göre serum fizyolojik içeren protezler, koheziv jel içeren protezler olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Protezler şekillerine göre, yuvarlak, anatomik olmak üzere ayrılmaktadırlar. Yuvarlak protezler kas altına yerleştirildiklerinde damla protez gibi görünecek ve meme tabanında yeterli olacak hacmi sağlayacaktır. Yüzeylerine göre ise düz ya da pürtüklü olarak ayrılmaktadırlar. Protezler, meme ile göğüs kasının arasındaki kas üzerine yerleştirilmektedir. Göğüs kası ile göğüs kafesi arasındaki kas altına da yerleştirilebilmektedir.

  Burun estetiği yani rinoplasti ameliyatı iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Açık ve kapalı teknik olarak yapılmaktadır. Kapalı teknikte bütün atılacak kesiler burun içerisinde atılmakta ve uzman cerrahınız içeriden çalışarak ameliyatı tamamlamaktadır. Açık teknikte ise, burun ucu açılmaktadır. 4 mm’lik  bir kesi atılarak gerçekleştirilmektedir. Açık tekniğin bir dezavantajı burun ucunda bir iz bırakmasıdır. Ancak bu sizi korkutmasın çünkü iyi ellerde ameliyat olacaksanız bu iz belirsizleşecek, burun altında kalacaktır. Ameliyat öncesinde nasıl bir buruna sahip olmak istediğinizi anlatarak açıklayabilirsiniz. Ancak bu şekilde pek tatmin edici sonuçlar alamayabilirsiniz. Bunu önlemek için hazırlanmış bilgisayar programları mevcuttur.

  Saç ekimi operasyonları, kullanılacak kıl köklerinin kafanızın arka ve yan taraflarındaki sağlıklı köklerden alınacak donörler yardımıyla yapılmaktadır. Bu kökler son teknolojiyle geliştirilmiş aletlerle yapılacaktır. Alındıktan sonra zarar görmemeleri önemlidir. Bunun için özel kaplarda muhafaza edilmektedir. Daha sonra saçların yeterli olmadığı bölgelerde kanallar açılmaktadır. Sağlıklı saç kökleri bu kanallara ağrısız ve acısız olarak yerleştirilmektedir.

Detaylı bilgi için : http://www.fbmestetik.com