Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, okul döneminin başlaması ile birlikte çocuklarda daha sık karşılaşılan ayak problemleriyle ilgili, "Topuğu biraz daha sert ayakkabıları tercih ederlerse faydalı olur ki ayakta yığılma olmaz ve ayak ağrıları çekmezler" dedi.
Acıbadem Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, okulların açılması ile birlikte öğrenciler de daha sık görülen, giyilen ayakkabıya bağlı olarak ayak problemleri ile ilgili bilgi verdi. Okulların açılması ile birlikte en fazla karşılaşılan sorunlardan birisinin çocukların ayak problemleri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Binnet, "Son zamanlarda giyilen ayakkabıların özellikle çok yumuşak olmaları çocukların ayaklarında halka arasındaki deyimiyle adeta bir yığılma yapıyor, genişlik oluşuyor. Bunun oluşturduğu mekanik problemlere bağlı olarak da çocuklarımızda çok sık ayak ağrıları, baldır ağrıları yaşamaya başladılar" diye konuştu.
Prof. Dr. Binnet, özellikle okul dönemi içerisinde çocukların ayak sağlıkları açısından ayakkabı seçiminde daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "Topuğu biraz daha sert ayakkabıları tercih ederlerse faydalı olur ki ayakta yığılma olmaz ve ayak ağrıları çekmezler" ifadesini kullandı.
(İHA)