Sayıştay'ın kredi kartı slipleri üzerinden özel hastanelere ceza kesmesinin ardından, özel hastaneler de reste hazırlanıyor.

Radikal'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) savunma verecek olan özel hastaneler için Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) bir savunma örneği hazırladı. Özel hastanelere de ulaştırılan dilekçede, 90 günlük süre talep edilirken; Sayıştay'ın denetimine bağlı olarak ceza kesilmesi durumunda, ceza alan hastanelerin ve sağlık kurumlarının SGK'lı hastalara bakmayı bırakacağı belirtiliyor.

300 milyonluk şok

Sayıştay geçen aylarda kredi kartı bilgileri üzerinden özel hastaneleri denetlemiş ve ceza kesilmesi tespiti yapmıştı. Sayıştay hastanelere giden hastaların kimlik bilgileriyle, kredi kartlarından yapılan ödemeleri karşılaştırınca birçok hastaneye “usulsüz fark ücreti alındığı” suçlaması yöneltti. 300 milyon TL'lik bir cezayı beraberinde getireceği belirtilen tespit sonrasında SGK, özel hastanelerden savunma istedi. Özel hastaneler ise tepkili.

Bugüne kadar çözülemeyen sorunla ilgili olarak OHSAD da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Son olarak OHSAD'dan özel hastanelere savunma örneği ulaştırıldı. Tüm hastanelerin, SGK'ya bu ortak savunma metnini vermesi bekleniyor. Dilekçede, SGK'dan savunma için 90 günlük ek süre istenirken, “Kurumunuzca finansmanı sağlanmayan ve hastaların kendi istekleri ile almış oldukları bazı sağlık hizmetleri de kredi kartından ödeniyor.

Hasta kayıtları incelenmeksizin sadece kredi kartı ödemelerini dikkate almak son derece yanlıştır” denildi. Cezaların kesilmesi durumunda ceza yiyen sağlık kurumlarının da SGK'lı hastalara bakmayacağı uyarısı yapılan dilekçede, gelecek yıl için özel hastanelere ödenen ücretlerin de arttırılması istendi.