Saçlar,Testesteron hormonuna karşı duyarlıdır.Bu duyarlılık saçlarda etkisini gösterir.Mesela saçların ön ve yanlarının Testesteron'a bağlı olarak dökülmesi ile beraber bir süre sonra ilerleyişin kafa ortasına doğru kaçınılmazlığı ile yüz yüze gelinebilmesi mümkün olabilmektedir. Testesteron bahsedildiği gibi saçları etkilese de bu onun sadece saçlar için var olan bir hormon olduğu anlamına gelmemelidir.Testesteron 'a karşın Östrojen hormonu da aynı özelliktedir. Toplumsal manada Testesteron , erkeklik hormonu ; Östrojen ise kadın hormonu şeklinde bilinmektedir ama bu her iki hormonunda sadece kadında ve sadece erkekte var olduğu anlamına gelmez.Testesteron hormonu hem erkek , hem de kadınlarda bulunmaktadır ve tabiri caizse cinsellik hormonu olarak da lanse edilebilmektedir ki bu Östrojen için de geçerlidir.Testesteron erkekte daha fazladır , yine aynı şekilde Östrojen 'de kadın vücudunda fazladır.Bu iki hormonun artması ya da azalması saçların duyarlılığını ön plana çıkarmaktadır. Saç ekimi dökülen saçların yerine çeşitli yerlerden alınan tüy köklerini ilave ederek yapılır. Ayrıca ülkemizde saç ekimi fiyatları oldukça uygun olup, rağbet görmektedir. Hormonal değişikliklerin saç dökülmesi ile yakından olan ilişkisi yine yukarıda bahsedilen genetik ile ilişkilendirilebilir ancak herkeste aynı sonuç geçerli olmayabilir.

Aids

Virüs yavaş yavaş bağışıklık sistemini enfeksiyonlara karşı vücudun direncini zayıflatır. Bazı hastalıklar "fırsatçı" olarak adlandırılır çünkü bağışıklık sisemine zarar veren HIV virüsü sayesinde , farklı virüslerde vücutta aktif olmaya ve ona zarar vermeye başlar.Bu sayede aids yüzünden zaten zayıf düşmüş olan bağışıklık sistemi , daha da etkisiz hale gelmeye doğru ilerler.İşte Aids denilen hastalık ,HIV enfeksiyonunun son aşamasıdır.

Aids'in Belirtileri Nelerdir ?

Aids'in kendine has belirtileri maalesef yoktur.Eğer belirtileri belirgin bir şekilde olsaydı , erken tedavi ile hastalığın insan hayatını almasının önüne geçilebilirdi.Belirtiler Aids'e göre tanımlanabilir bulgulara dayalı olsaydı , ayırt edilebilir olurdu ve bu sayede hızlı bir şekilde tedavi sürecine geçilebilirdi.Bunda HIV virüsünün , farklı hastalıklara özgü belirtilere sebep olması da etkilidir.Kişi ancak cinsel yolla bulaşan bir virüs olmasından kaynaklı birden fazla partner ile ilişki yaşadıysa , ancak o zaman test yapılması anlam kazanır.

Tüp Bebek Yöntemi

Tüp bebek yöntemi , çocuğu olmayan çiftler için önemli bir kapının aralanmasına yardımcı olmaktadır.Bu yöntem sayesinde çocuğu olma ihtimali bulunmayan çiftler , sağlıklı bir şekilde annenin gebe kalması sağlanarak bebek sahibi olabilmektedir.Tüp bebek işleminin uygulanması için öncelikle kaliteli bir klinik ile görüşülmelidir.İlk görüşmede doktora durum hakkında bilgi verilir ve doktor tarafından gerekli tahlilller yapılarak hangi tedavinin , ne şekilde uygulanması kararlaştırılır.Anne adayının hormonları kontrol edilir. Anne adayının tüp bebek fiyatları hakkında önceden bilgi alması tavsiye edilir. Yaşı , yumurta kalitesi göz önüne alınır.Kan tahlilleri yapılır.Hormonal tedavi uygulanır.Bu işlem ile yumurtalıkların etki altına alınması sağlanır.Uyarılan yumurta ile yumurtanın gelişimi sağlanır. Her kadında farklılık göstersede, aşağı yukarı 2 hafta kadar bu uygulama gerçekleştirilir.Aynı süre içerisinde belirli periyodlarda ultrason sayesinde süreç takibi yapılır , hormonal etki ile yumurta gelişimi takip altına alınır. İşlem sonrasında anne adayına anestezi yapılır ve gelişen yumurtaların çatlaması için iğne tedavisine başlanır. Bu aşamada Anne sabah saatlerinde karnı açken eylem gerçekleştirilir.Buradaki hedef gelişimi tamamlanmış olan yumurta ya da yumurtaların en sağlıklı olanlarının keşfedilip , döllenme aşaması için seçilme sürecini kapsar.Elde edilen sağlıklı yumurtalar alınır ve bir sonraki adıma artık geçiş sağlanabilir ancak şu unutulmamalıdır ki sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlamış yumurta, elde edilemeyebilir de.