A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu konuk etti. Programda, DP Eski Genel Başkanlığı'ndan AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na geçiş sürecini paylaşan Soylu, 3.5 yıldır AK Parti'nin açılımlarına olumlu yaklaştığını belirten söylemleriyle dikkat çekti. Yeni görevinden sonra Çiller Ailesi'nden tebrik telefonu aldığını belirten Soylu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk'tan ise herhangi bir nezaket telefonu almadığını söyledi.

"DEMİREL İLE AYRI KULVARDAYIZ"

Kendisinin DP'de iken ölçü aldığı liderin Adnan Menderes olduğunu belirten Soylu, "Sayın Demirel'in kurduğu DYP bize ölçü olamaz. Kendisiyle de kişisel bir meselem olamaz. Siyasi bir meselem olur. Siyaset yapıyorsam ve yarına ait bir iddia sahibiysem ve bunun temeli sivilleşme ve demokratikleşmeyse kabul etmediğim durumlar da olacak. Demirel ile siyasal tercihler noktasında çok farklı köşelerdeyiz. Türkiye'ye ayrı noktadan bakıyoruz. 20 yıl önce aynı noktadaydık. Ama soğuk savaş bitti. Sonrasında bambaşka bir Demirel ve bambaşka biz olduk" açıklamasını yaptı.

"DEMİREL'İN BANA HİTABI: GENEL BAŞKANIM'DI"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisine 'Genel Başkanım' olarak hitap ettiğini ifade eden Soylu, "Başbakan Erdoğan size nasıl hitap eder?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Dönem dönem Süleyman' dönem dönem 'Süleyman Bey' diye hitap ediyor. Keşke hep Süleyman diye hitap etse. Önadla hitap edilmek daha samimi. Ama birebir sohbetlerde 'Süleyman' diyor."

"DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ"

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen teröristler için ağlıyorum" sözlerini yorumlayan Soylu, açıklamanın siyasi ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Soylu, sözlerine söyle devam etti: "Sözlerinde insani pay var ama kabul edilebilir değil. Şehit acısı yaşayan insanlar var. Ölenlerde elbette anne çocuğu, dağa gitmemesi için hepimizin ısrar etmesi gereken insanlar. Ama bürokrasi bu dili kullanmamalı. Bu yönetim mekanizmasının tamamı siyasete aittir. 10 yıldır bu konuda AK Parti çok büyük adım attı. Bundan dönüş söz konusu olamaz. Bu ülkede patronaj sivildir ve millettir. Bu gelişmiş bütün ülkelerde böyledir.