SAMSUN (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Ambulansın erken hastaneye ulaşması hayati önem arz etmektedir" dedi.

Samsun Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, "Yaşama Yol Ver" kampanyasını tanıtmak için TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ı ziyaret etti.

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odasında yapılan ziyarette Apaydın, ambulansın karayolu üzerinde sevki sırasında ticari ve özel otomobillerin anında yol vermesi gerektiğini söyledi.

Ambulansın 1 dakika önce hastaneye varmasının hastanın hayata tutunması anlamına geldiğini vurgulayan Apaydın, "Yani ambulansın erken hastaneye ulaşması hayati önem arz etmektedir. Ambulansın içinde tanımadığımız bir hasta olabildiği gibi çok yakınımız veya içimizden bire de olabilir. Onun içindekini daima en yakınımız olarak görmek lazım. O ambulansı kullanan şoförün de bizlerden biri olduğunu kabul etmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'deki tüm ticari araç kullanıcılarını bu konuda uyardıklarını ifade eden Apaydın, "Biz üzerimize düşenden daha fazlasını yapmak istiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığına tam destek veriyoruz. Çünkü burada önemli olan insan hayatı" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal ise ambulansa yol vermenin "yaşama yol vermek" anlamına geldiğini kaydetti.

Ambulanstaki hastanın hastaneye yetişmesi için saniyelerle mücadele edildiğine işaret eden Köksal, şunları kaydetti.

"Hastalarımızın hayatını kurtarmak için ambulansta görevli şoför ve sağlık çalışanlarımız büyük uğraş veriyor. Bunun için diğer şoförlerin ambulanslara nasıl yol vereceğini bilmesi gerekli. Biz bu yönde tüm şoförlere gidip bununla ilgili bilgilendirme çalışması yapacağız. Amacımız ambulansların trafikte daha rahat ilerlemesi ve hastaları kısa sürede hastaneye yetiştirmek."