Araştırmalar, iktidarsızlığın obezlerde diğer kişilere göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Obezite sorunu, vücudu etkilemeden şeker ve yağ dengesi korunarak çözüme kavuşturulduğu takdirde, kişi eski sağlıklı günlerine geri dönebiliyor.

YARISI BESLENMEDEN DOLAYI

Uzmanlar çoğunlukla düşük gelir grupları, kentte yaşayanlar ve kadınlarda görülen şişmanlığın nedenlerinin başında yüzde 50 ile beslenme değişikliği, alkol, hareket eksikliği, çeşitli ilaçlar ve doğum gibi çevre faktörlerinin geldiğini, şişmanlığın yüzde 35’inin kalıtsal, yüzde 15’inin de genetik nedenlerden kaynaklandığını söylüyor.

İKTİDARSIZLIĞA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Obezitenin kadın ve erkekte cinsel fonksiyonu çeşitli yönlerden olumsuz etkileyebilir. Obez erkeklerde erkeklik hormonu testosteronun, artan yağ dokusunda enzimlerin de etkisiyle hızla kadınlık hormonu östrojene dönüşüyor. Bu durumda, azalan testosteron ve artan östrojen birçok sorunu beraberinde getiriyor. Egzersiz yapmama, kilo alma ve hareketsiz yaşantının vücudu iktidarsızlığa hazırlayan faktörler.

Bütün bu faktörler vücudun şeker ve yağ dengesinin de bozulmasına yol açıp sorunu büyütebilir. Elbette bazı cinsel sağlık ürünleri cinsel problemlerinizi aşmanıza yardımcı olabilir. Fakat elbette sağlık bakanlıklarından onaylı ürünleri tercih etmeli ve sağlığınızı ön planda tutmalısınız.