Doğuştan serebralpalsi hastalığı olan, sağ kolunu ve ayağını kullanamayan 11 yaşındaki Berke, azmiyle hayata tutundu. Tek başına yürümeye başlayan Berke, şimdi futbol oynuyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dünyaya geldikten serebralpalsi hastalığına yakalanan 11 yaşındaki Berke Acar’ın çocukluk hayatı, yaşam mücadelesiyle geçiyor. Süleyman Eczacıbaşı İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Acar, iki yıl önce Özel Ata Sağlık Hastanesine fizik tedavi ve rehabilitasyona başladı. Haftanın 4 günü hem okula hem de hastaneye giden Berke, sağ ayak ve elini kullanmak için azimle çalıştı. Hastanede bir saatlik rehabilitasyon sürecini evde de sürdüren çocuk iki yılda çok iyi bir duruma geldi.

Fizik tedavi öncesi fonksiyonel olarak kullanamadığı sağ eliyle bardak bile tutamayan Acar, şimdi arkadaşlarıyla tokalaşıyor, yazı yazıyor çok sevdiği fizyoterapisti Merve Örmeci ile çak yapıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şebnem Tamcı ve Fizyoterapist Erhan Küçükünal’ın da yer aldığı ekip tarafından takip edilen Berke’nin çok iyi bir gelişme gösterdiğini belirten Örmeci, "Berke iki yıllık rehabilitasyon sürecinde azmi, ailesinin ve bizlerin desteği ile çok iyi bir gelişme kat etti. Sağ elindeki spastisitedendolayı elini kullanamıyor yumruk haline getirip arkasına saklıyordu, Artık sağ elini kullanabiliyor. Topu iki eliyle tutuyor, insanlarla tokalaşıyor" dedi.

Berke ile yakından ilgilenen fizyoterapist Merve Örmeci, Berke’nin iki yıl önce ilk geldiğinde sağ elini yumruk yapıp arkasında sakladığını belirterek, "Artık sağ eliyle top oynuyor, yazı yazıyor, tokalaşıyor. Sağ bacağını da daha fonksiyonel kullanabiliyor. Onun azmi, başarısı bizi de çok mutlu ediyor” diye konuştu.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"

Oğlunun çok iyi bir noktaya geldiğini belirten anne, "Oğlumun gelişimi bizi çok mutlu ediyor. Sağ el ve ayağını kullanmaya başladıktan sonra özgüveni de arttı. Oğlum solak. Ama artık sağ eliyle yazı yazmaya başladı. Hastanede düzenlenen doğum gününde çatalı sağ eliyle tutup pastasını yedi. Çevredekilere, ‘Bakın pastamı sağ elimle yedim’ diyerek gülücükler saçtı. Doktorlarımıza ve fizyoterapistlerimize minnettarız. Oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Hayata yeniden tutunan Berke, "Artık çok mutluyum. Futbol kursuna başladım. Büyüyünce savcı olmak istiyorum" diye konuştu.

(İHA)