Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yurtlar arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılan öğrenciler ile yurtta kalan öğrenciler için dayanışma ve moral gecesi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatları sonucu yurt olan yerlerde tüm mülkü amirler ve bürokratların öğrencilere ev özlemi çektirmemek için yurt genelinde uygulamaya konulan proje Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirildi. KYK Samsun Bölge müdürlüğü tarafından Bafra'da düzenlenen turnuvaya katılan 12 yurt futbol takımı sporcuları ve Milli Piyango Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilere yönelik düzenleyen dayanışma ve moral gecesine Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu Müdürü Yusuf Sabah ve daire amirleri eşleriyle birlikte katıldı.

KYK faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü İsmail Kasapoğlu, "Bakanlığımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda il ve ilçelerimizde buluna yurtlarımızda öğrencilerimize mümkün olduğunca en iyi imkanları sunmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Sizler ne kadar iyi yetişirseniz memleketimizin geleceği o kadar güvende olur. Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum" diye konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı ise, "Sizlerle birçok defa bir araya geldik. Sizlerle güldük sizlerle ağladık. Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur. Bu sizlere devletin güzel bir imkanı. Bizler de bu imkanlardan faydalandık. Bu imkanlar sayesinde dışarıdan gelen öğrencilerimizi de misafir etmek konusunda imkanlara sahibiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle birlikte yemek yiyen protokol üyeleri onlarla sohbet etti.