Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü Gıda Tarım Şubesi tarafından okullarda bulunan kantinlerde görev yapan kantincilere ve öğretmenlere bilgilendirme semineri verildi.

Eski nikah salonunda gerçekleşen Seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, yaklaşık 300 okul kantincisi ve öğretmenler katıldı. Burada veteriner ve sağlık ekipleri tarafından katılımcılara hijyene önem vermelerini, örgencilerin sağlık açısından kaliteli ürünler satışı yapılması için önerilerde bulunuldu. Seminer sonrası açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, "Buradaki temel amacımız çocuklarımızın daha hijyenik bir ortamda sağlıklı ürün satabilmeleri açısından eğitim veriliyor" dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise, "Gıda tarım Şubesi tarafından kantincilere çocuklarımızın sağlıklı ürün alabilmeleri için bilgi veriliyor. Bu hassasiyet konusunda duyarlı bulunan şube görevlilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantı daha sonra yaklaşık 3 saat sürdü.