Ben Türkiye’yi hiç bu kadar plansız, bu kadar şaşkın, bu kadar öfkeli ve kavgacı görmedim.

Millet hiç birbirine bu kadar düşman olmamıştı, yine Trabzon ne ise.

İstanul’da evlerine konuk olduğum birkaç aile ile sohbetimde bir iç savaş çıkabileceği ihtimalini uzak görmedim.


Metropollerde insanlar öylesine sinirli ve bölünmüş ki, ufak bir tahrik herşeyi paramparça edecek Türkiye’nin altı üstüne gelecektir.

Kobani kahpelerinden bahsetmeyeceğim, orada ölen de öldürende benim için haindir, müslümanlıkla alakası olmayan kuklalardır.
 
Eğer bir kişi çkıp da bu ülkede İŞID’a karşı PKK’ya destek APO’yu müzakereci ilan etmek gibi şeylerin zeminini hazırlamaya çalışır, niyet eder veya aklından bile geçirirse dünyanın en şerefsiz, en namussuz, en haysiyetsiz kişisi veya grubu veya partisi onlardır. Ve bunun bedelini zamanı gelince  öderler.


Hiçbir müslümanda Allah’ın adı ile savunmasız birinin kellesini kesmez, Kuran’ı kabul edip Hadis’i reddetmez.

Irak’da yangın bitti mi, Suriye’de herşey güllük gülistanlık mı?
Ne bu Kobani çılgınlığı.

Kobani’de zaten sivil insan kalmadı, zaten gelenlerin çoğu ülkemize alındı. Çadırkentlerde bakılıyor. Yaralıları hastanemizde tedavi görüyor.

Olay böyle cereyan ederken, şimdi kalkıp PKK ve PYD’ye destek vermek neyin nesi.


Bi tarafınızı belli edin yahu.

PYD tarafındaysanız  Bu örgüt PKK’nın kolu değli mi?

Eğer bunu desteklerseniz  binlerce mehmetçiğimizi şehit eden PKK’nın terörist listesinden çıkartılmasına zemin hazırlamış olmayacak mısınız?

Milleti bunu görmüyor mu zannediyorsunuz. 


Türkiye’deki Türkler ile kürtleri karşı karşıya getirmek için sahnelenen bu senaryoyu ne zaman göreceksiniz. Bir hafızanızı yoklayın…

Geriye doğru bir bakın İŞID kuruluyor hızla büyüyor.

Nasıl bir topluluk vahabi, vehhabilik,  İngilizler tarafından ekildi biçildi  Suud Ailesi tarafından bütün ülkede geçerli hale getirildi.

Sudilerin en büyük iş ortakları, kuyu bekçileri,  destekçileri, İngiltere ve Amerika değil mi, aynı işıdin bölgede eylem yapmadığı, ses çıkarmadığı tek ülke İsrail değil mi? Siz bakmayın Kobani’de birleştiklerine;

Bu operasyon Türk Halkı ile PKK-PYD’yle aynı pararlelde olmayan ülkemiz içinde  ve dışında yaşayan Kürt halkını (Kuzey Irak coğrafyasının)  karşı karşıya getirmek için oynanan bir oyundur.

Bu olay İŞID’ın kürt bölgesini fiili olarak şii bölgesinden ayırmasıyla Kuzey ırak Kürt yönetiminin Türkiye ile yakınlaşmasıyla son olarak ta kürt petrolünün satılmaya kalkışılmasıyla ateşleniyor.

Büyük devletlerin taşeronu ışid o bölgeye öyle bir kılıç vuruyor ki Kuzey Irak Türkiye’nin kucağında kalıyor. Bu olayı sakın ha hafife almayın o bölgenin tek çıkış kapısı Türkiye. Yaptıkları bu iş o bölgenin ama öyle-ama böyle Tükkiye Topraklarıyla birleşmesine kadar gidebileceğini gördüler. Hesap etmedikleri bu olay karşısında Kürt-Türk düşmanlığı çıkarabilecek planın da adını  kobani koydular.

Siz bunları ya  görmüyoruz, yada gösteremiyoruz. Tükiye Cumhuriyeti içinde anlatamadığınız veya sadece kürtlere PKK yanlısı PYD yanlısı kürtlere anlatıklarınızla, akilleriyle yaptığınız müzakerelerin basına yansımasıyla, vatanını miletini seven insanların sabrını zorluyor,  göz göre göre ateşe yürüyorsunuz. 

Dilini ısıran, yutkunan, yumruğunu sıkan, insanları gördükçe, en ufak kıvılcımda Türkiye iç savaşa doğru hızla ilerlemesi içten bile değil.


Eğer Cumhurbaşbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu işi de vicdanları rahatsız etmeden  kıvırabilirse ve barış içinde halledebilirse eli öpülecek adamdır. Evet bunu ben söylüyorum.

Fakat Sıtratejik ortaklarımızın, Birleşmiş Milletlerdeki ortaya koyduğu  tepkiler. Uluslararası finans Kuruluşlarının notları ve açıklamaları, bana hiçte böyle olacak gibi görülmüyor.
Felaketi seziyorum, ama milletimden ümidim var. Allah sonumuzu hayıretsin.

TRABZON MİTİNGİ KONGRELERİN İPTALİ VE AK PARTİLİ 1 MİLLETVEKİLİ

Gelelim Trabzon’a

RTE’nin son mitingi tam bir fiyasko idi. Yerel seçimlerde RTE için 60 bin kişi Trabzon meydanına gelmiş iken 6 ay sonra bu sayı nasıl olurda 5 bine düşerdi.

Çünkü insanlar memnuniyetsizlik ve bıkkınlıklarını bir şekilde dile getirmek zorunda idi.

Bakınız.

Türkiye’de Genel seçimler Nisan’ın 27’sine alınıyor.

Ben çok şaşırmadım ama neden bu acele, hani herşey kontrol altında idi.

Hiçbir sıkıntı yok idi.

Neden bu erken seçim, savaş öncesi alacağımızı alalım muhabbeti mi?


Çok sırıtmıyormu bazı şeyler.

Erken seçim demek şu süreçte kasap et koyun can derdinde dedirtir herkese.

Trabzon’da CHP’de kongreleri iptal edildi.
MHP’de de kongre takviminin secimden sonraya alınacağı konuşuluyor.

AK Parti ‘Kesinlikle kongreleri yapacağız’ desede genel merkez son dakika gelişmesi ile kongreleri seçimden sonraya atabilir.

Böyle olması bence daha iyi, zaten Trabzon’da siyaseten iç çekişmeler ortalığı karıştırıyor, birde seçim curcunası hiç çekilmez.

Böylece kim başkan olacak, kim aday olacak. Kim kimin adamı, kim kimin kuyusunu kazıyor muhabbetleri de ortadan kalkar.