Hayal kırıklıklarının başkenti olmuş Trabzonspor. Senelerdir toparlanamıyor. Ama hiç böylesini görmemişti, yaşamamıştı. Tam dip noktada. Ekonomide, takımda, itibarda çöküşte... "Kurtarın beni" diye bağırıyor. 
KURTULUŞ 6 ARALIK 
Camia şu son 2,5 yılda yapılanları gördüğü içindir ki artık ne yapmaması gerektiğine dair büyük bir tecrübe yaşadı. Haliyle bu çöküşü ortadan kaldırmanın yolu, temeli düzlemekten geçiyor. 6 Aralık, Trabzonspor'un kurtuluş günü olmalı. Trabzonspor, üzerindeki karabasanı o gün dağıtmalı. Kalp masajından nefes almaya geçmeli...
FUTBOLCULAR MUTSUZ 
Maça baktığımızda sahadaki görüntü saha dışında olup bitenin simülasyonu gibi. Trabzonspor'un futbola dair hiçbir aksiyonu kalmamış. Futbolcular da artık hem mutsuzluktan hem de 'parasızlıktan' ne ayaklarını ne de akıllarını çalıştırabiliyor. 
HOCANIN İŞİ ZOR 
Sadi Tekelioğlu Hoca'nın hep zor zamanlarda çağrılması da ayrı bir ironi aslında. Bu kadar yükün altında takımı sahiplenip çalıştırması, motive etmesi kolay iş değildi. Son anda gelen galibiyet de hiç olmazsa şu karanlık günlerde bir moral oldu.
MAÇIN EN İYİSİ MBIA
Orta alanda çok iyi bir mücadele sergiledi.
MAÇIN EN KÖTÜSÜ N'DOYE
Yine çok kötüydü yine suskun kaldı.