Trabzonspor taraftar grupları tarafından organize edilen ‘Şike  yürüyüşü’ tahmin ettiğim gibi fiyaskoyla sonuçlandı.

Oysa taraftar gruplarından yapılan duyurularda “Çok sayıda taraftarımızın da katılacağı yürüyüş denilerek duyurulan eyleme ilgi hiç yok denecek gibiydi.

Nitekim bazı gruplarının öncülüğünde organize edilen yürüyüş ile Trabzonspor taraftarları dün saat 14.00’te TFF’nin İstinye’deki binasına ‘şike sürecini’ protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüş konusunda tam bir mutabakat sağlanacağı zaten pek ümit edilmiyordu. Bu bakımdan Trabzonspor taraftarlarının küçük bir kesimini temsil eden bu yürüyüşün fiyasko ile sonuçlanması sürpriz değildi.

Trabzonlular  'Şike yürüyüşü' eyleminde beklediğini bulamadı. 20 bin kişinin katılması beklenen mitinge 2 bin civarında bir katılım oldu. Katılımın çok düşük olması sosyal medya da alay konusu oldu.

Bazı basın kuruluşlarının "Şikeyi protesto yürüyüşü için İstinye'de bir araya gelen Trabzonsporlu taraftarlar, TFF binası önünde yolu kapattı." demeleri manidardır.

Zira gazeteci Hrant Dink'in 8'nci ölüm yıldönümünde "Hrant'ı Anma Etkinliği" ile Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi trafiğe kapatıldı. Bunu görmeyipte Trabzonspor taraftarları için yolu kapattılar demek abesle iştigaldir. Bu denli maksatlı haber yapmanın gayesi nedir acaba?

Bence yürüyüşün adresinin İstinye olması yanlışın başlangıcıdır. Yürüyüşün fiyasko ile bitmesi de elbette üzücü ve düşündürücü bir durumdur. Çünkü kim tertip etmişse yanlış yapmıştır.

Yazık eylemde sürekli küfürlü bağrışmalar doğru dürüst slogan bile yok. Açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlar desen tam acemice. Trabzonspor taraftarları organize olmaktan uzak son derece amatör bir eylem yapmaktadır. Bu sizce mantıklı mıdır?

TFF'ye yönelik yapılan eylem konusunda çok cılız bir tepki gösterilmiştir. Bana göre camiayı tatmin eden bir tepki olmamıştır.

İstinye yürüyüşü iptal edilmeliydi. "Ben Demiştim" demek istemezdim ama demiştim!

Oysa gerçekleştirecek yürüyüşün fiyasko ile sonuçlanmadan iptal edilmeli diye yürüyüş öncesinde bu satırların sahibi basına bilgi vererek çağrıda bulunarak şöyle demiştim;Trabzonspor taraftar gruplarının haksızlığa, adaletsizliğe ve temiz futbol adına 2010-2011 şampiyonluk kupasının bordo-mavili kulübe verilmesi için harekete geçilmemesini kınamak ve haksızlığa tepki için 25 Ocak 2015 Pazar günü (Bugün) İstinye'de yapılacak yürüyüş hayal kırıklığına neden olabilir. Tekraren söylüyorum tepki yürüyüşü yapılacaksa ve daha etkili olabilmesi ve de yankı bulması için İstiklal'de yada Osmanbey'de yapılmalı.

Çünkü aynı gün ve aynı saatte Paris'te yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Hz.Muhammed (sav)'e yönelik hakaret içeren karikatürlerini protesto etmek için Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi Fatih'te yürüyüş düzenleyecekti. Dolayısıyla Trabzonspor taraftarlar gruplarının organize ettiği yürüyüş ile çakışacağından netice olarak fiyasko ile sonuçlanabilir. Benim gibi düşünen bazı taraftarlarda TFF önünde toplanmanın ve beklenilen kalabalığın oluşmayacağından dolayı fiyaskoyla sonuçlanmasından endişelidir. Şeklinde basına bilgi vererek  ihtar da bulundum.

'Büyük Trabzon yürüyüşü' Şişli veya Osmanbey'de yapılmalı 
Futbolda şike davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava, 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar ile şike davasını 28 Nisan’a erteledi. Bizlerde yapılacak duruşmanın arifesinde yani 27 Nisan günü eylem yapalım. Dolayısıyla daha sağlam yürümek, daha rahat yürümek, daha başarılı yürümek için her türlü zemin var, imkan var. Her ne kadar kapılar ardına kadar açık olmasa da bu işi yürütmek şimdi daha kolay.

Zor olanı geçmişte bu yürüyüşü yapan, Adalet ve temiz futbol yürüyüşüne çıkan öncü arkadaşlar başardılar. Bize bu tür yürüyüşleri daha kolay hale getirdiler. Önümüzü daha açık, aydınlık kıldılar. Neyi, nasıl yapmamız gerektiğini bize öğrettiler. Nasıl yürümemiz gerektiği konusunda güç, ruh, bilinç verdiler. Şimdi onlardan öğrendiklerimizle, aldıklarımızla böyle bir yürüyüşe çıkmak, yeni yeni özgürlük hamleleri planlamak, onları gerçekleştirmek çok daha kolay, çok daha imkana, fırsata sahip, çok daha yapılabilecek bir durumdur.

Şike sürecine tepki göstermek amacıyla ve adını önerdiğim 'Büyük Trabzon yürüyüşü' yapmak için Beyoğlu İstiklal Caddesi olmuyorsa, Şişli Halaskargazi Caddesinde yapmalıyız. Şişli'den Osmanbey'e kadar yürüyüp sesimiz öyle gür çıkmalı ki, Fenerbahçe yanlıları kulaklarını tıkasalar bile, TFF ve spor kamuoyu yükselen sese kayıtsız kalamayacaktır.