7 Mart'ta Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiltere'de vizyona giren Bizum Hoca filminin teaserları yayınlandı.
Teaserlarda Dursun'un hareket edince yanan lambayla imtihanı, İstanbul'dakilere sıkaysınız bize niye sıkmaysınız? repliği ve Dobi Nene'den Barcelona duası sahneleri yine güldürüyor.

Filmde Baskın ve Ülgen'e Serhat Özcan, Sabriye Kara, Erdem Baş, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Şamil Kafkas, Adem Yılmaz, Özge Gürel, Semih Habiboğulları, Volkan Girgin, İsrafil Köse, Tahsin Taşkın, Alay Cihan, Pınar Şenol ve misafir oyuncu olarak da Karadeniz'in sevilen sesi Hülya Polat eşlik ediyor.

Malouda, Bosingwa ve Yattara 'da oyuncu kadrosunda…


Filmde ayrıca Trabzonspor'un dünyaca ünlü yıldızları Flourent Malouda ve Jose Bosingwa'nın yanı sıra sempatik futbolcu İbrahim Yattara yer alıyor.


 Laz Kapital'i ve Sümela'nın Şifresi Temel'i yazan Yılmaz Okumuş, Sonbahar'ın yapımcısı, Aşk ve Devrim'in yönetmeni F.Serkan Acar ve Karadeniz üzerine yazdığı kitaplarla, araştırmalarla tanınan Harun Çelik , Serap Balkaya, Hakan Pala bir araya gelip, hamurunda ittifak olan bir sevgi filmi yaptı. 


Oflu hoca ezber bozuyor…

Fıkralardan tanıdığımız esprili ve bir o kadar da halktan biri olan Oflu Hoca "Bizum Hoca" filminde hayat buluyor. Yılmaz Okumuş'un senaryosunu yazıp Serkan Acar ile birlikte yönettiği Bizum Hoca'nın yapımcılığını Zenos Film, Serap Balkaya ve Hakan Pala yapıyor.

Tam bir Karadeniz komedisi


Trabzon'un bir köyüne tayini çıkan resmi imamın gelmesi gecikince, köylüler camide namaz kıldıracak olan bir imam arayışını girerler. Yoğun tartışmalar sonucunda, köy halkının sevdiği ama resmi olarak imam olmayan "Bizum Hoca" nın köyün imamı olmasına karar verilir.
"Bizum Hoca" imamlığı kabul etmiştir ki, köyün ortasından geçen dereye bir HES inşaatı yapılacağı haberi köyün gündemine bomba gibi düşer. Köylü bu inşaatın yapılmasına karşıdır ve mücadele başlar. Köylülerin başlattığı bu eylemin başına ise "Bizum Hoca" geçer. Kısa bir süre sonra gerçek imam gelince işler iyice karışır ve ne olursa bundan sonra olur…


Karadeniz'in şirin bir köşesinde geçen filmde eğlence ve aksiyon bir arada. Karadeniz insanının neşesi, inadı ve Karadeniz'in muhteşem doğası Kemal Sahir Gürel'in müzikleri ile izleyicinin karşısına çıkıyor.