O ATV’nin sevilen 90lar dizisinde  ‘eskici Osman’ karakterini canlandırıyor.
Daha öncede sayısız dizi ve beyaz perde filmlerinde görev aldı.
Son olarak 7 mart tarihinde vizyona girecek olan  “Bizim Hoca” sinema filminde rol aldı.
Ekranların sevilen yüzü, Karadeniz’in Kemal Sunal’ı ünlü sanatçı Seymen Aydın, Ankara’daki Trabzon etkinliklerine İstanbul’dan gelerek ziyaret hemşerilerini yalnız bırakmadı.  Stantları tek tek dolaşan Seymen Aydın, “Bu kalabalığı, bu birlikteliği, hemşerilerimin bu kavuşmasını görünce, gerçekten ‘Bize her yer Trabzon’” dedi.
Aydın ayrıca Bizim Hoca filminden tiyo da vererek, “Çekimlerimiz Trabzon’da tamamlandı. Çok orijinal ve güzel sahneler var. Karadenizlilerin tamamı kendini sanki beyaz perdede görecek diyebilirim. Herkesin film arşivinde yer alacak, şu ana kadar Türk sinemasında yapılmış Karadeniz filmlerinde ayrı bir yeri olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
BENDE O AN ÇOK GÜLÜYORUM
 
Ayrıca “Bizim Hoca” filminin fragmanında en komik sahnelerden biri olan ‘köylülerin eylemi’ ilgi görmeye devam ediyor. Aydın’a hayranları o sahneyi hatırlatıp gülüyorlar.
Eylem yapılma sahnesinde güvenliğin engeliyle karşılaşan Yaşar tiplemesi Seymen Aydın, biber gazını kastederek, “İstanbul’dakilere sıkaysınız bize niye sıkmaysınız” diyerek bağırması filmin fragmanına damga vurduğu kesin... O anla ilgili Aydın, “Bende izlerken çok gülüyorum” dedi.