AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 28 Şubat post-modern darbenin 20. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 16 Nisan referandumunun bir dönüm noktası olacağını söyledi.
Milletvekili Köseoğlu yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ın millet iradesine bir darbe olduğunu belirterek, “Milli iradeyi yok sayan, seçimle işbaşına gelen siyasi partilerin meşru haklarını kumpaslarla elinden alan ve Anadolu'ya çelme takanları bu millet asla affetmeyecek. Bin yıl sürecek denilen ama AK Parti'nin iktidara gelişiyle on yılda çürüyen 28 Şubat post-modern darbesi, devlet ve siyaset mekanizmasını askeri militarizme dönüştürmeyi amaçlayan, demokrasiyi sekteye uğratarak askeri vesayet düzenini tesis etmeyi planlayan ve siyasi parti kapatıp millet iradesine yasaklar getiren millet düşmanları tarafından kurgulanmış olsa da başarılı olamamış ve askeri vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetmişlerdir. 28 Şubat'ta milletin iradesiyle göreve gelmiş olan bir hükümet üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbecilerin yapmış oldukları tahribat ülkemizde büyük zararlara neden oldu. 28 Şubat olaylarını millet olarak unutmadık ve bu duruma bir daha düşmemek için de millet olarak unutmayacağız" diye konuştu.

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumunda Türk Milletinin güçlü bir Türkiye için 'evet' diyerek milli birlik ve dayanışma bağlarını kuvvetlendireceğini belirten Köseoğlu, “Milletin iradesine darbe vuran her türlü zihniyete karşı, milletin iradesini kesintisiz hedef alan güçlü bir hükümet sistemi ile 16 Nisan’da vesayet odaklarının gücüne son veren, güçlü hükümetler kuran sistemi, 16 Nisan’da halkımızın oylarıyla egemen kılacağız. Nasıl ki 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı her türlü ayrımcılığı bir kenara koyarak, tek ses ve tek vücut olan bu milletimiz, vesayetçi odakların bu darbe girişimlerine karşı yine aynı ruh ve bilinçle, meseleyi memleket meselesi görerek 16 Nisan’da da ‘Evet’ güçlü bir şekilde ‘Evet’ diyecektir.” biçiminde konuştu.