CHP Grup Başkanlığı’ndan yapılan 5 maddelik yazılı açıklamada, "Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu’nda, 22 Aralık 2011 tarihinde kabul edildiği hatırlatılarak, şöyle denildi: "CHP Grubu, emekli milletvekilleri ile eski ve yeni TBMM Başkanları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesini uygun görürken, aylıklarda yapılacak olağandışı artışa kesinlikle karşı çıkmıştır.

Nitekim, aylıklardaki fahiş artışa yol açan gece yarısı önergesi görüşülmeden önce, (ek madde olduğu için) TBMM Genel Kurulunda Plan ve Bütçe Komisyonu çoğunluğu aranmış, CHP bu önergeye karşı çıktığı için üye vermemiştir. Çünkü gece yarısı operasyonlarıyla aylıklardaki olağandışı artışı etik bulmamıştır.

Daha sonra aylıklarda yüksek artışa yol açan önerge TBMM Genel Kurulunda görüşülürken, CHP Grubu; hem bu önergeye hem de tasarının tümüne ret oyu kullanmıştır. Özetle, kamuoyunun haklı tepkisine neden olan bu düzenleme CHP’nin muhalefetine rağmen yapılmıştır. Önergede imzası bulunan iki milletvekilimizin imzaları, kişisel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecek ve grup disiplin kuralları işletilecektir."

HP’Lİ ÖZCAN KENDİNİ SAVUNDU: "İNİSİYATİF KULLANMADIM, ŞUNA İMZA ATMA DENMEDİ"

Emekli vekillerin maaşına zam önergesine imza atan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "İnisiyatif kullanarak böyle bir şey yapmadım. Başkanlık Divanı üyesi olduğum için imza atma görevi bana verildi. Kimse sadece şuna imza at, buna imza atma diye bir açıklama yapmadı. Hiçbir aşamada da imzanı geri çek de denmedi" dedi.
ANKA’ya konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP TBMM Grup Başkanlığı tarafından yapılan, "Önergede imzası bulunan iki milletvekilimizin imzaları, kişisel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecek ve grup disiplin kuralları işletilecektir" şeklindeki açıklamayı değerlendirdi. Meclis’te kabul edilen söz konusu düzenlemelerin kendisiyle bir alakası olmadığını belirten Özcan, "Benim maaşımda bir kuruşluk artış yok. Ben 2031’de emekli olacağım. Düzenlemedeki artışlar 2020 yılına kadar geçerli olacak. O nedenle bu yasa beni ilgilendirmiyor" dedi.

"İMZA ATMA GÖREVİ BANA VERİLDİ"
Başkanlık Divanı’nda yer almasından dolayı imza atma görevinin grup tarafındın kendisine verildiğini belirten Özcan, "İnisiyatif kullanarak böyle bir şey yapmadım. İmza atma görevi bana verildi. Bana imza görevinin verilmesinin sebesi de sanırım benim durumumda değişiklik olmaması olabilir diye tahmin ediyorum. Çünkü ben 2031’de emekli olacağım. Söz konusu düzenlemeler beni kapsamıyor. İkinci önergeyi ilk önergenin bir parçası olarak değerlendirdim. Kimse sadece şuna imza at, buna imza atma diye bir açıklama yapmadı. Kendi inisiyatifimi kullanmam söz konusu değil. Hiçbir aşamada imzanı geri çek de denmedi. Şuna imza atma denmediği için bir bütün olarak değerlendirdim" dedi. "Genel Başkana yanlış bilgi intikal etti" diyen Özcan, "Sorduğunda kendisine anlatacağım. Bana sorulursa da anlatırım. Burada bir yanlış anlama olduğu kanaatindeyim. Bu düzenlemeler beni ilgilendirmiyor. Benim maaşımda bir kuruş artış yok" dedi.

CHP’Lİ TOPTAŞ: GEREKÇELERİMİZİ ANLATIRIZ, SAVUNMAMIZI YAPARIZ

CHP, emekli vekillerin maaşına zam önergesine imza atan iki vekil için grup disiplin kurallarını işletme kararı alırken Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Ne diyeyim, gerekçelerimizi anlatırız, savunmamızı yaparız" dedi.
ANKA’ya konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, önergeye imza atmasının gerekçeleri olduğunu belirterek, milletvekillerinin özlük haklarını içeren bir yasa olmadığını söyledi. Futbol yorumcularına, CEO’lara milyarlar verildiğine dikkat çeken Toptaş,  "Milletvekili para hesabı mı yapsın, geçim hesabı mı yapsın? Vekillerin ağır sorumlulukları var" dedi. Toptaş, emekli vekillerin daha uygun olması nedeniyle Meclis berberine, lokantasına geldiğine de ifade etti.
Geçim kaygısı olan insanların önemli kararlara nasıl imza atacağını da soran Toptaş, "Onun için imza attım" dedi.