CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto 25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı

İŞTE O MESAJ

25 Kasım1960’da Dominik Cumhuriyetinde diktatörlüğe karşı direniş gösteren MİRABEL kardeşlerin cezaevinde  bulunan eşlerini ziyaret ettikten sonra tecavüz edilip öldürülmesinin ardından bu duruma dünyanın çeşitli yerlerinden tepki gösterilmiştir. Bu tepkiler üzerine 1999’da Birleşmiş Milletler;  25 Kasım’ı uluslar arası kadına yönelik şiddete mücadele günü olarak ilan etmiştir.
Türkiye’de evli kadın sayısının %39’u fiziksel şiddete %15’i cinsel şiddete maruz kalmış %44’ü de duygusal istismara uğramıştır.
2013 kadına şiddet karnesi 214 cinayet 167 tecavüz 161 kadın ve kız çocuğuna cinsel taciz edilmiştir.
Kadını aile dışında yok sayan kadının ismine bile dayanamayan AKP Hükümetinin koruması altında bulunan kadınlar bile öldürülmüştür. 12 yıldır kadın bedeni ve yaşamı üzerinde kurduğu denetimle erkek egemen gerici politikalar hayata geçiriyor. Sermayeler hayatlarımıza tercih ediliyor.
Hayatımız üzerinde tahakküme isyan ediyoruz. Bizi yok sayan, emeğimiz ve bedenimiz üzerine çöreklenen erkek egemen tahakkümü bulunduğumuz her noktada örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek ortadan kaldıracağız.
Emeğimiz bedenimiz kimliğimiz bizim.
Dilimiz, rengimiz, inancımız farklı olsa da bizim.
Yaşasın kadın dayanışması…