CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Terör örgütü PKK'nın bu son eylemi sadece bir milletvekilini değil, aslında kendi aklını kaçırdığını ortaya koydu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "PKK, Ergenekon’un bıraktığı boşluğa oturmak istiyor" diyerek örgütün tavrını sert bir dille eleştirirken Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone de kaçırılma olayının çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bağış: “Bu Örgütün Tükenmişliğinin Göstergesidir”

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul etti. Bağış, Amerikan Büyükelçisi ile görüşmesinde CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasına ilişkin konuştu.

Bağış, “PKK'nın son eylemi sadece bir milletvekilimizi değil, aslında kendi aklını kaçırdığını ortaya koymaktadır. PKK'nın varlığını ispat etmek için bu tür eylemlere başvurması kendi çaresizliklerinin ve tükenmelerinin bir göstergesidir" dedi.

“CHP Meclisi Toplantıya Çağıracağına Keşke…”

CHP'nin Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasını da değerlendiren Bağış, "Keşke Cumhuriyet Halk Partisi de Meclis'i toplayıp bunu siyasi bir ranta çevirme çabaları yerine sayın vekilimizin ailesiyle toplansaydı, onların sıkıntılarını, üzüntülerini paylaşsaydı. Daha anlamlı olurdu. 'Terör örgütünün yaratmak istediği psikolojik ortama katkı sağlamasaydı' diye içimden geçiriyorum" şeklinde konuştu.

Ricciardone Kaçırma Olayı İçin “Korkunç” Dedi

Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone de Aygün'ün kaçırılmasını "korkunç" olarak niteledi.

Ricciardone, "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve bütün Türk halkıyla dayanışma içindedir. Bu olay çok çirkin ve kabul edilemez. Milletvekilinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Bu gerçekleşene kadar ailesiyle, Türk halkı, parlamento ve hükümet ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Sağ salim ve bir an önce serbest kalması için dua ediyoruz" diye konuştu.

Çelik: “PKK, Ergenekon’un Bıraktığı Boşluğa Oturmak İstiyor”

CHP'li Aygün'ün terör örgütü tarafından kaçırılması AK Parti MKYK toplantısı öncesinde Ömer Çelik'e de soruldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "PKK, Ergenekon’un bıraktığı boşluğa oturmak istiyor" diyerek örgütün tavrını sert bir dille eleştirdi.