AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Abdulkadir Uraloğlu köylerin önemine ve projelere değindi.

aday adayı Uraloğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

AK Parti iktidarımızla bölünmüş yollar, toplu konutlar, sağlık yatırımları, eğitim yatırımları sosyal projeler, hâsılı toptan kalkınma hamlesi devam ederken köylerimiz unutulamaz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 59. Hükümet tarafından uygulamaya koyulan ve kısa adı KÖYDES olan “Köy Altyapısını Destekleme Projesi” Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesidir. KÖYDES projesi ile yolu ve suyu olmayan köy kalmaması hedeflenmiştir. 2005-2013 yılları arasında uygulamaya konulan proje kapsamında Trabzon ilimizde 480 köyde çok sayıda proje hayata geçirilmiş adeta seferberlik başlatılmıştır. KÖYDES Projesi kapsamında ilimiz en fazla yatırım alan iller arasında bulunmaktadır.

2005-2013 Yılları arasında KÖYDES’LE

•    4552 proje karşılığında 274 Milyon TL ödenek tahsisi yapıldı.
•    Köy yollarında;
-    517 km beton yol
-    526 km asfalt yol
-    699 km yol onarımı
-    359 km stabilize yol
-    14 adet köprü yapılmıştır.
•    128.000 kişiye sağlıklı içme suyu ulaştırılmıştır.
•    8 adet kanalizasyon projesi tamamlanmıştır.

Uygulanan KÖYDES Projesi sayesinde köylerimiz daha yaşanabilir ve daha kolay ulaşılabilir hale gelmiştir.

Projenin programa alınmasında ve uygulanmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize ve İl Özel İdaresi Yetkililerimize bir Trabzon’lu olarak şükranlarımı sunuyorum.

YEŞİL YOLTURİZM YOLLARI YEŞİL YOLLA TURİZM ATAĞI

    Samsun’dan Artvin’e kadar olan yaylaların birbirine bağlanması projesi olan “Yeşil Yol” Projesi yayla ve doğa turizmi açısından çok önemlidir. Bir başka tabirle “Cennet Yol” da diyebileceğimiz Proje toplam 2 bin 500 km uzunluğunda olup yaklaşık 500 km’lik kesimi tamamlanmıştır ve halen çalışmalar devam etmektedir. Yeşil Yol Projesi doğaya zarar vermeden yürütülmektedir çünkü doğaya zarar vermek gibi bir lüksümüz yoktur. Trabzon Turizm Master Planında da bulunan “Yeşil Yol” projesinin 212 km’lik kesimi ilimiz sınırları içerisinden geçmektedir. Şimdiye kadar Yeşil Yol Projesi kapsamında;
-    Çaykara-Soğanlı-Sultanmurat Yaylası güzergâhındaki 44 km’lik grup yolu tamamlanmıştır.

-    Tonya-Kalınçam-Erikbeli-Kadırga Yaylası Grup Yolunun 13 km’lik kesimi beton ve asfalt yol olarak bitirilmiş geri kalan 7 km’lik stabilize kesim ise 2015 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından beton yol olarak tamamlanacaktır.

-    Akçaabat-Işıklar-Kayabaşı Yaylası-Lişer Yaylası-Şolma Turizm Merkezi- Maçka Ocak Yolu 42,6 km uzunluğunda olup 6 km’si 2014 yılında asfaltlanmış geri kalan kesimin ise projesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmaktadır.

-    Çaykara-Çayıroba-Yente-Arpaözü-Rize İl Sınırı Yolu 23,5 km olup muhtelif kesimlerinde belirli çalışmalar yapılmıştır. Kalan kesimler Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale edilmiş olup 2018 yılına kadar tamamlanacaktır.

Benzer çalışmalar komşu illerimizde de yapılmakta olup, bu çalışmalar aşama aşama hizmete açılmasıyla doğru orantılı olarak turizm yatırımları da artacak dolayısıyla turizmimiz gelişecektir. Trabzon’umuzun, Bölgemizin ve Ülkemizin turizm konusunda son zamanlarda kat ettiği aşamaya katkı sağlayacak ve hızlandıracak olan “Yeşil Yol” Projesi’nde adım adım ilerliyoruz.
Nasip olur Trabzon’umuzun vekâletini hemşehrilerimiz bize verirse bizde bu projelerin her platformda takipçisi olacağız ve çok daha güzel hizmetler kazandıracağız.