Tutuklu milletvekilleri konuşuldu. Ben de sizler kadar üzülüyorum, suç işlememişlerse burada olmalarını isterim. Ama bu CHP ile AK Parti arasında bir konu değil, yargı ile o milletvekilleri arasında bir konudur. Yargı neye karar verirse odur'' dedi.

CHP milletvekillerinin yapıcı olmayan eleştirileri karşısında Gümüşhane Milletvekili Üstün, ''Yüzde 50 oy alan bir partinin lideri ülkeyi yönetmeyecek de kim yönetecek? CHP bu milletin isteklerine göre hareket etmek zorundadır. Halka rağmen hiçbir şey yapması mümkün değildir, sürekli iktidar olacaklarını söylüyorlar, iktidar olabilmek için bundan önce yaptıkları olağan dışı faaliyetleri artık halkımıza kabullendirmeleri mümkün değildir. İlla da 'iktidar olacağız' diyorsanız. Halkımız gibi düşünebilmeli ve halkın seviyesine çıkmalısınız’’ diye konuştu.

Başbakanlığın bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında, Üstün, Başbakan Yardımcısına ’’Efendim CHP'ye 23 Nisan'da temsili olarak yönetme imkanı verilebilir mi?'' şeklinde bir öneride de bulundu.