Ulusoy Maçka’da “Trabzon KTÜ’nün bilgi teknolojisi potansiyelinden yararlanmalı” dedi.

Temayül öncesi dönemde son ziyaretlerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet ULUSOY bugün (26.02.2015) ilk olarak Ak Parti Maçka İlçe Teşkilatına gitti. Teşkilatın aday tanıtım toplantısına katılan Ulusoy’un konuşmasında en ilgi çekici nokta şu cümleler oldu; ‘’vekil seçme sürecinde bireysel faydanın aksine toplumsal fayda göz önünde bulundurulmalıdır. Biz sadece bir ağacı değil bütün bir ormanı kurtarmanın derdine düşmeliyiz ki uzun vadede kalkınmayı, büyümeyi, çocuklarımıza iş imkanı sağlayacak yapıyı tesis edelim.’’

Burada Stanford Üniversitesi – Silikon Vadisi örneğini veren Ulusoy, ‘’ABD’de Stanford Üniversitesinin gerçekleştirdiği Silikon Vadisi projesi sayesinde Amerika Birleşik Devletleri 6 dakikada yeni teknoloji üretebilen bir ülke konumuna geldi. Karadeniz teknik  Üniversitesi 50 bin öğrencisi 10 bine yakın akademik ve idari personeliyle keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi orada duruyor. Çok yetkin araştırmacı akademisyen olduğunu, bunların piyasaya entegre olarak yeni teknoloji ürün üretmeleri gerektiğini, bunların siyasal süreçte dile getirilmesi ve alt yapısının hazırlanması gerekir.  Trabzon’daki bu potansiyelinrealizeedilmesi  gerekiyor. Yola çıkış gerekçelerimizden birinin bu sürecin gerçekleşmesine katkı sağlama düşüncesi olduğunu ı burada belirtmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı. .

**

Gençlik teşkilatlarının kalitesi ve manevi değerlere bağlılığı ülkenin geleceğinin emin ellerde olduğunun güvencesi.

Daha sonra İl Gençlik Kollarının Toplantısına katılan Ulusoy gençlere hitaben sözlerine şöyle başladı; ‘’öncelikle gençlik teşkilatında sizler gibi Üniversiteli veya Üniversite mezunu (nitelikli), manevi hassasiyetleri yüksek dava arkadaşları görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor ve bu gençliğe sahip bir Türkiye’nin sırtının yere gelmeyeceğine olan inancım daha da pekişiyor.’’

Gençlere Ak Parti döneminde gerçekleştirilen yeniliklerden bahseden Prof. Dr. Ahmet Ulusoy şu örnekleri verdi; ‘’Türkiye’ de İl Özel İdaresi 2005 yılına kadar 1913’te yapılmış olan İl Özel İdaresi Kanunu ile görevini devam ettiriyordu. 1930 yılında yapılmış olan belediye kanunu yine 2004 yılında Ak Partiyle yenilendi. 1950 yılında çıkan muhasebe-i  umumiye yasası 2003 yılında çıkan 5018 sayılı kamu mali yönetim kontrol yasasıyla yenilendi.   Yani Ak Parti iktidarında Türkiye’de 70 yılda 80 yılda değiştirilemeyen yasal-kurumsal, ekonomik, sosyal reformlar hayata geçirildi. Eski Türkiye alışkanlıkları bırakılarak fikren ve bedenen gençleşen, yenilenen dinamik bir Türkiye manzarası karşımıza çıktı. Bu dönemde, 2023 ve 2071 hedefleriyle uyumlu, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ülkesinden biri yapacak yeni, kalifiye ve üretken kadroların meclise girmesi lazım. Bu süreç rol alabilmek için bu yürüyüşe çıktım. İkbali, ikbal sahibinin belirleyeceğine olan inancımızla yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu süreçte sizlere de çok önemli görevler düşmektedir.  ’’ dedi.

Akşam saatlerinde son olarak Ak parti Trabzon İl Teşkilatı Üyelerinin toplantısına katılan Ulusoy Bugünkü programını tamamlamış oldu.