Toplantıda konuşma yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, teşkilatçılığını önemine vurgu yaparken, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’daki değişimi anlattı. AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ise, yeni eğitim sistemiyle alakalı brifing verdi. Prof. Dr. Bıykılıoğlu’nun 4+4+4 eğitim sistemiyle alakalı brifing vermesi partililerden uzun süre alkış aldı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan danışma meclisi toplantısına AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümlrükçüoğlu, Eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Teşkilat mensuplarının omzunda büyük bir yük olduğunu kaydeden İl Başkanı Günnar, “Bu büyük parti kitlelerin partisidir. İlklerin partisidir. İlkelerin partisidir. Memleketini seven her görüşten insanların partisidir. Bu parti tek başına bir camianın, bir kitlenin partisi değil, tamamen halkın partisidir. Dün HAS Parti Genel Başkanı ve yetkililerin partimize katılmasını büyük bir memnuniyetle izledik” dedi. Eğitim faktörüne de vurgu yapan Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bir çok alanda olduğu gibi Milli Eğitimde’de 444 kod adlı 4+4+4 sistemini de AK Parti neredeyse bir devrim niteliğinde hayata geçirmiştir. Artık çocuklarımız istedikleri okulları rahatlıkla tercih edecek, imam hatiplerinin önü açılmakla beraber seçmeli ders olarak tüm okullarda Allah Kelam-ı Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimizin hayatını okuyabileceklerdir. Bundan güzel ne olabilir. Bunu bu toplum istedi. Uzun yıllardır bunları istemişti. Fakat ne yazık ki bölücülerle değil, milletimizin başındaki o kutsal baş örtüsüne paçavra diyen zihniyetlerle mücadele edildi. Türkiye uzun yıllar Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını bekledi ve milletimiz sürekli yükselen bir grafikle AK Parti’yi destekten vazgeçmedi. Bizler de milletimizin güvenini boşa çıkarmadık.”



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni çıkartılacak büyükşehir yasası ile ilgili bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Rize’ye gelişinde havaalanında Trabzon’un büyükşehir belediyesi olacağını net bir ifadeyle kendisine söylediğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte Trabzon’un da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir belediyesi olması inşallah gerçekleşecek. Trabzon tüm il sınırları ile büyükşehir olacak. Trabzon Büyükşehir olduktan sonra köylere hizmet nasıl gidecek? diye soranlar oluyor. Ben şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Köylerde hizmetler geriye gitmeyecek, daha ileri gidecek. Belediyelerin toplanan vergilerden aldığı pay yükselecek. Köydes ve Beldes’ten gelen paralar Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek. İl Özel İdaresi’nin bütçeleri de büyükşehre aktarılacak. Belde belediyeleri ve Özel İdare’nin elinde bulunan personel ve araçlar büyükşehir belediyesine geçecek. Hiçbir personelin özlük haklarında bir değişiklik olmayacak. Hiçbir personelin yeri değişmeyecek. Yine bulunduğu yörede hizmet vermeye devam edecek. Bugünkünden daha iyi hizmet verilecek” dedi. Belde belediye başkanlarının bilgilerinden ve tecrübelerinden de faydalanacaklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un en ücra köşesindeki halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için bugün görev yapan belediye başkanlarımızdan da yardım alacağız. Onlar bir köşeye çekilmeyecekler. Birlikte hizmet yapacağız” diye konuştu.



AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, 4+4+4 eğitim sistemiyle alakalı brifing verdi. Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, “Bu sistem milletimizin isteğiydi. Bu sistem gerçekleşti. Şimdi milletimiz dua ediyor. Siyasetçi vatandaşına hizmet etmekle yükümlüdür. Onun hiçbir arzusunu karşısına dikilerek, dayatmacı, baskıcı sistemle baskı altına alırsa o millete yazık olur. Demokrasi bugün insan oğlunun erişebildiği bir sistemdir. Bugün üniversite kapısında 950 bin işsiz genç var. Mesleği yok. Buna nasıl çözüm bulacaksınız. İmam Hatiplerin önünü keseceğiz diye meslek okullarını koridora soktular. Hiçbir kimse çocuğu meslek lisesini bitirdiği zaman işçi olarak çalışmasını istemez. Eğer çocuğum kabiliyetliyse çalışır gayret ederse, üniversiteye gider, doktor olur, mühendis olur, avukat olur. Bunlar olmuyorsa hiç değilse meslek lisesini bitirdiği zaman da bir mesleği elinde olur. Fakat amaç imam hatip ruhunu yok etmek olduğu için böyle oldu. Bu milletin tokadı şiddetlidir. AK Parti bu milletin ümididir. Vatandaş da görecek AK Parti’yi kimse yıkamayacak. Çünkü milleti temsil ediyor. Devletin nesi varsa bu milletindir” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından AK Parti’de üye sayısını yüzde 15’in üzerinde tutan ilçelere ve Of İlçe Siyaset Akademisinde dereceye girenlere plaketleri verildi.