AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Ayşe Sula Köseoğlu, 61saat Tv’de Erhan Esaspehlivan’ın konuğu oldu. Burada çarpıcı açıklamalar yapan Köseoğlu, temayülde nasıl bir sonuç beklediğini ve hedeflerini açıkladı.
Teşkilatlardan ciddi bir şekilde teveccüh ile karşılaştığını ifade eden Köseoğlu, “Arkadaşlar içerisinde en kıdemli aday adayı benim belki de.. Artık olgunlaşmış aday adalığı sürecimiz var.
Ben siyaseti seviyorum, insanları seviyorum. İnsanların sorunlarına çözüm getirmeyi seviyorum. Benim işim zaten sorun çözmek. Avukatım. Bana zaten sorunsuz insan gelmez. Mesleğim gereği, yapım gereği sorunlara asla takılmam. Gönül gönüle siyaset yapmayı seviyorum” dedi.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNDE İNSANLARIN SEVGİSİNİ GÖRÜYORUZ
Aday adaylığı sürecinde  ciddi bir şekilde insanların sevgisini gördüğünü ifade eden Köseoğlu, “Trabzon halkı çok ciddi şekilde aday adaylığımda insanların sevgisi görüyorum. Bu sürecin adaylık ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağını bugünden kestirmek mümkün değil. Gerçekten ciddi sahiplenme var. Ciddi teveccüh var. Her geçen seçimde partinin artan oy ivmesi ile gittiğini görüyoruz.
Şekillenen Türkiye’de Trabzon’un da yeniden şekillenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bende bu sorumlulukta taşın altına elimi koymaya hazırım.  750 bin insanın sorumluluğuna adayız. Allah bu sorumluluğu taşıyacak insanlara nasip etsin. Her şeyi sorunu çözeceğimize dair kimsenin iddiası olamaz. Bu yolda gayret göstereceğiz” dedi.

ENERJİMİ TRABZON İÇİN KULLANACAĞIM
Adaylar arasında en enerjik yapılardan biri olduğunun ifade edilmesi üzerine Köseoğlu, “Enerjinin olması kontrolsüz güç olduğunu anlamına gelmez. Trabzon için bu enerjimi kullanmaya hazırım. Partime rağmen, Trabzon’a rağmen değil, beraber kullanacağımız güçtür. Partiye güç katacak enerjidir bu. İnsanımız üreten gayret eden insana her zaman destek verdi. Vekillik sorumluluk işidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olur üzerinizde. Trabzon’da ki her türlü sorundan pay çıkarmanız lazım. Trabzon halkı burada ki sorunları için, taşın altına elini koyacak vekil istiyor. Ben 2 dönem aday adayı oldum. Aday olmadım. Hiçbir zaman küsmedim. Darılmadım. Ben bu hareketin hizmet sevdası olduğunu düşünüyorum. AK Parti hizmet hareketi olduğunu düşünüyorum. Bu hareket içinde nerede olacaksam elimi taşın altına orada koyacağım” diye konuştu.

ARKANIZDA GÜÇLE ANKARA’DA BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ
Temayül yoklamalarında nasıl bir sonuç beklediği ile ilgili soruya ise Köseoğlu, “Temayül yoklamaları bu işin tek ayağı değil. Ama önemli ayağı. Trabzon ve teşkilatlardan kopuk siyaset anlayışının sizi ileri taşıması mümkün değil. Bir siyasetçi arkasında güç varsa, o güçle Ankara’da başarılı olabilir. Güç yoksa Ankara’da o heyecan ve gücü yansıtmanız mümkün değil. Benim enerjim teşkilatlardan, insanlardan aldığım enerjidir. Bu benim çalışma azmimi tetikleyen etki yapıyor.
Temayül yoklamalarında sonuç açıklanmadı. Ama daha önce ki temayülde 3. Çıktım. Bu seçimde de farklı bir sonuç beklemiyorum. Bu teşkilatlarda sevdiğim için sevdiğimin karşılıksız olmadığını düşünüyorum” dedi.

TRABZON’DA AK PARTİ 6-0’I HAK EDİYOR MU?

Köseoğlu, şu şekilde devam etti: “AK Parti Trabzon’da 6-0 hak edip etmediğine ise Köseoğlu, “AK Parti’nin güçlü bir rakibi yok. 49 aday adayı var. Trabzon’da şuan da başka parti yok. Trabzon’da ki rakiplerimiz biraz dişli olsa bizi daha iyi çalıştırsa. Buna rağmen biz çok ciddi çalıştırmayı içindeyiz. Sadece bu çabanın bile 6-0’ı hak ettiğini düşünüyorum. Bizim aday adaylarımızın her biri aday gibi çalışıyor.

AK Parti Trabzon her dönem artan ivme ile oy aldı. Biz çıtayı daha fazla yukarı çıkarmanın amacındayız. AK Parti’nin Trabzon’da alternatifi yok. Bu bir güç birliğidir. Bu yol arkadaşlığıdır. Milletvekilliği sıralamasında bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı o arkadaşlarımız tutacaktır. İnşallah en yukarılara taşıyacak arkadaşlarımıza taşımak nasip olur o şerefe”