AK Parti Trabzon İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolasıyllta Hamamiza İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bayramlaşma töreninde ev sahipliğini AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile yönetim kurulu üyeleri yaptı. Törene AK Parti Trabzon Milletvekillerinin yanı sıra HAS Parti’nin kapanması ile Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye katılan Şeref Malkoç’ta katıldı. Malkoç, partililer tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.
Bakan Erdoğan Bayraktar, törene katılmazken, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yerine de Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı protokolde yerini aldı. Eski Orman Bakanı Osman Pepe'de Şeref Malkoç ve Akçaabat Belediye Şefik Türkmen ile birlikte oturdu.
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'da Milletvekili eski Bakan Faruk Özak hac görevini yerine getirdiği için törene katılamadılar.

Törende ilk olarak İl Başkanı Adnan Günnar bir konuşma yaptı. Günnar,
Bizler hem Trabzon'da hem Türkiye'de tüm müslamanlar kardeşiz anlayışı ile hareketk ediyoruz. AK Partili teşkilat mensupları olarak toplumun bütün katmanlarını içimize katarak bu birlik ve beraberliği Türk siyasetinde gösteren en nadide parti olmanın gururunu birlikte yaşıyoruz.
Dünyada mazlumların sesi oldu. 10 yıldır iktidardayız. Ama bizler yeniden iktidara gelecekmiş gibi şimdiden kolları sıvamış çalışmaktayız.



CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu bile büyükşehir konusunda CHP İl Teşkilatları ile birlikte haddini aşarak hayal ve sanal sandıklarla referandum yetkisi olmadan, çay ocağında gezen noterleri gerekçe gösterip beldelerin kapatılıp kapatılmaması için güya referandum yapıyor. CHP'liler lütfen durumunuzu, beldelerin ve ilimizin durumunu sandıklardan çıkan CHP oyları ile kıyaslayın. Vatandaşımız size ne cevap veriyor? Bunları burdan iyice anlayın görün. Hayallerle peynir gemisi yürümez diye halkımızın güzel sözleri var. Trabzon yine CHP'li anlayış ile birlikte ne yazık ki büyükşehir olma fırsatını kaçırdı. Bu defa bu olmayacak.

Bir bakıyoruz ki bu kadar büyük bir hadisede marka kent olma yönünde bu kadar büyük hamlede yanımızda CHP'lileri göremiyoruz. Cesaretiniz varsa sıkılmadan açıkça biz her türlü yeniliğe gelişmeye eskiden olduğu gibi şimdi de karşıyız deyin görelim. Biz büyükşehire karşıyız demekle olmuyor. Halkımız yanıltılmaya çalışılıyor. Bizimde yaptığımız incelemeler var.Herkes büyükşehiri istiyor. Hizmet kalitesinin yükseldiği alanda beldelerin kapatılması değil beldelerin ihtişamıdır esas olan. Beldelerimizde belediyelerin birimleri devam edecektir" dedi.

Törende ardından Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını içeren bir görüntü yayınlandı.