AK Parti Trabzon İl Başkanlığında yarış nefes kesecek. Mevcut İl Başkanı Adnan Günnar ve Muammer Şahin’in adaylığını açıklamasının ardından bugünde İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile Faruk Kanca adaylığını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde annesinin vefat haberi ile sarsılan ve adaylık açıklamasını ileri bir tarihe erteleyen Kanca, bugün yaptığı adaylık açıklamasında çarpıcı tespitlere imza attı.
Kanca, şunları söyledi:
“11 Mayıs 2012’de yapılacak olan kongremizde İl Başkanı adayı olduğumu açıklamak üzere huzurlarınızdayım. Kuruluşundan bugüne kadar içinde olduğum ve çeşitli kademelerinde bulunduğum partimizin il sorumluğunu alabileceğime bu tecrübeye sahip olduğuma yürekten inanıyorum.



Bu tecrübe ve teşkilat sevgisi inşallah bize doğru hamleler yaptıracaktır.
Bizimde amacımız sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içinde bütün teşkilatlarımızla gönül gönüle birlik ve beraberlik bu hizmet kervanını çok daha iyi yerlere getirmektir. Amacımız asla ve asla kavga ve intikam olamaz.
Genel halka, gerekse teşkilatlarla bütünleşme noktasında iddialıyız. Çok çalışkan ve hizmet projeci bir vizyonla farkımızı ortaya koyacağız. Bizim farkımız sevgi, çalışkanlık, samimiyet uyum ve tevazu olacaktır.
Sevgi bağları bizim en büyük ilkemiz olacaktır. Partimizin değişim ve dönüşüm sürecinde bizi bir birine bağlayan en önemli unsur işte bu sevgi olacaktır. Üzüntüleri, sevinçleri, emekleri paylaştıkça bir birimize olan sevgimiz artacaktır.
Karadenizimin incisi Trabzon’umuzun menfaatlerini her platformda savunmayı kendimize şiar edineceğiz. Yeni projeler üretme adına sivil Toplum Kuruluşları, odalarımız ve üniversitemiz ile güzel diyaloglar kuracağız.
Teşkilatlarımızla Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve bakanımızla uyum içerisinde dünya lideri başbakanımıza ve onun 2013 vizyonuna layık olmaya çalışacağız”

GENEL MERKEZİN TAVRI
Genel Merkez’in tavrıyla ilgili olarak ise Kanca, “Diğer illerde yarışa müsaade edildi ve yarışıldı. Genel Merkez tabi tavsiyelerde bulunur. Onlar bizim büyüklerimiz ağabeylerimiz. Bu dönem şunu görüyoruz ki tavsiye ettikleri halde bu konuda ısrarca olmuyorlar, ve baskı yapmıyorlar. Bu noktada bende aynı şey olacağını düşünüyorum. Aramızdan birini tavsiye ederler ama yarışında önüne keseceklerini düşünmüyorum. Çünkü Türkiye’de örnekleri açık ve net” şeklinde konuştu.



TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUN KARARI
Türkiye Futbol Federasyonunun skandal şike kararına ise Kanca şu şekilde bir değerlendirmede bulundu: “Futbol bizim uzmanlık alanımız. Federasyon tabi özerk bir kuruluş. Federasyonun başına gelen Yıldırım Demirören. Maalesef büyük bir şansızlık. Federasyon bakanını Beşiktaş’ın başına yaptıkları ortada. Arkasından federasyon başkanı oldu. Ve şimdi hoşumuza gitmeyen şeyler deklare etti. Şimdi bazı kararlar aldı ve deklare etti. Bunlar bizim hoşumuza gitmeyen kararlar. Trabzonspor bu işin peşini bırakmayacak. Geçen sene fenerin şike yaptığı tapelerle ortada. Mızrak çuvala sığmıyor. Biz bu kupayı alacağız. Türkiye’de Avrupa’da CAS’da bu kupa Trabzon’un olacak. Bizde seçilirsek sonuna kadar takipçisi olacağız. Hakkımız olan bu kupayı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz ve ben hakkımız olan bu kupayı mutlaka alacağız”



BAKAN BAYRAKTAR'IN DESTEK AÇIKLAMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, mevcut il başkanı Adnan Günnar’ı destekleyen yönündeki açıklamalarına ise Kanca, “Sayın Bakanımızın Adnan beyin lehinde bir açıklaması oldu. Sayın Bakanımız bizim akrabamız. Ben kendisini aradım. Sorduktan sonra söyledi tabi. Sayın Bakanımızın ağırlıklı görüşü Genel Merkez ne karar verirse o yönde hareket edecek” şeklinde cevap verdi.

MUAMMER ŞAHİN İLE BİRLEŞME
Muammer Şahin ile birleşme konusuna ise, “Muammer bey bizim sevgdiğimiz bir kardeşimiz. Çok güzel görev yapmış plaket almış değerli bir arkadaşımız. Ama bu bize katılacak anlamında değil. Kendisi kulvarında devam ediyor. Birleşme ihtimalimiz olabilir ama olmayabilir de. O kendi kulvarında gidiyor. Ama ilerleyen günlerde kendisi ile tekrar görüşeceğiz birleşme olabilir de olmayabilir de. Zaten kim hayırlı olacaksa, kim iyi işler yapacaksa mevlam ona nasip etsin il başkanlığını. Bu Adnan beyde olabilir.” Dedi.