11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Trabzon İl Başkanlık seçimleri öncesi aday olan ve çalışmalarına yaşadığı anne acısıyla bir süre ara veren Faruk Kanca, çalışmalarına Trabzon’un doğu kesimlerinde yer alan ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek  devam etti. İstişarelerin adayı olan Kanca’ya ziyaretleri sırasında gösterilen ilgi yoğundu. Çaykara, Hayrat, Of, Sürmene, Arsin, Araklı, ve Maçka  Ak Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Kanca, ziyaretleri esnasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ziyaretleri esnasında Ak Parti ilçe teşkilatlarına yapmış olduğu konuşmalarında  birlik ve beraberlik mesajları veren iş, spor ve siyaset adamı Faruk Kanca, teşkilatlardan önce dua, sonra destek istedi. Kanca “ Yıllardır siyasetin içerisinde olan bir ağabeyiniz, arkadaşınız, kardeşiniz olarak sizlerden önce dualarınızı sonra desteklerinizi istiyorum. Ben ve arkadaşlarım Allah kısmet eder seçildiğimiz taktirde, üzüntü ve neşenizde daima yanınızda olacağız. Derdinizi derdimiz gibi görüp, çözüm yollarını birlikte arayıp, çözüm kanallarını birlikte zorlayacağız. Şayet teşkilatlarımızın derdini derdimiz olarak görmezsek, çözüm yolları için zorlanması gereken kanalları zorlamayacaksak, bu göreve talip olmamızın ne anlamı kalır. Desteklerinizi esirgemediğiniz taktirde, geniş kitlelere mal olmuş halkımızın partisi Ak Partimize birlikte hizmet edeceğiz.  Teşkilatlarımızı çok seven bir ağabeyiniz, arkadaşınız, kardeşiniz olarak, Sn. Başbakanımızın da  söylediği gibi, beraber yürüyüp ıslandığımız yollarda birlikte yürümek, birlikte ıslanmak istiyoruz. Yıllarını siyasete vermiş biri olarak, tecrübelerime sizlerinde deneyimlerini katarak birlikte yol almak istiyorum. Dertlerimizde, sevinçlerimizde birlikte olacak inşallah.“ dedi.

Kanca konuşmalarına şöyle devam etti:  Partimize oy veren ve vermeyen her Trabzonlunun il başkanı olmak için, kadınların, gençlerin, yaşlıların ve engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için, ilçelerimizin yerel hizmet beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için, Trabzon’un dünya kentleriyle rekabetine her alanda katkı koymak için, ekonomide, demokratikleşmede ve sosyal politikalarda partimizi en üst noktalarda temsil etmek için, adalet için, hak için, insanları ötekileştirmemek için, kısacası, olduğumuz gibi görünmek için çıktığımız bu yolda teşkilatlarımızın gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Partimizin ve Başbakanımızın gösterdiği 2023 hedefine de birlik ve beraberlikle ulaşacağımıza inanıyorum. Bizim siyasi anlayışımız budur. Ben bu partinin neferi olduğumu, 9 yıl içerisinde görev aldığım çeşitli kademelerde en iyi şekilde gösterdiğime inanıyorum. Bu sebeple arkadaşlarımızın ve dava arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda. bu göreve dağıtmak için değil, toplamak için, ayrıştırmak için değil birleştirmek için talibiz.

Geniş kitlelerin partisi olan Ak Partinin Trabzon’ da yönetim boşluğu olduğuna da değinen Kanca, seçildikleri taktirde bu boşluğu teşkilatları ve Trabzon halkıyla birlikte  dolduracaklarını belirtti. Kanca “ Geniş kitlelerin partisi olan Ak Partimizin maalesef Trabzon’daki yönetiminde boşluklar görüyorum.  Ben ve arkadaşlarım bu boşluğu, her şeyin en iyisine layık olan teşkilatlarımızla ve Trabzon halkıyla birlikte dolduracağız. Partimizi teşkilatlarımız ve Trabzon halkıyla birlikte yöneteceğiz. Herkesin fikirlerine açık olup, değer vereceğiz “ dedi.

Hedeflerinin yaklaşan yerel seçimler öncesi Trabzon’daki tüm Belediyeleri de kazanmak olduğunu belirten Kanca,  teşkilat ziyaretlerini son güne kadar, gün  sürdüreceklerini belirtti