KONDA Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Radikal yazarı Tarhan Erdem'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak "İnşallah oy alamayıp gider yoksa sokak onu düşürecek." sözlerine AK Parti'den ilk tepki geldi.

"TARHAN ERDEM NEFRET SUÇU İŞLİYOR"

Tarhan Erdem'in asıl genleri olan, CHP genlerinin yeniden harekete geçtiğini dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Tarhan Erdem'in iç savaş kışkırtıcılığı yaparak nefret suçu işlediğine dikkat çekti.

METİNER: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Kimin cumhurbaşkanı olup olmayacağına dair görüş dile getirebilir herkes gibi ama mütehakkim, kibirli ve en fenası parmak sallayıcı bir edayla Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması halinde diye başlayan ifadeler kurması asla kabul edilemez, diye açıklama yapan Metiner, Bunu demokratik bir olgunlukla ve saygıyla bağdaştırmak mümkün değildir, ifadelerini kullandı.

"TARHAN ERDEM AKLINI BAŞINA DEVŞİRSİN ARTIK"

Tarhan Erdem'le ilgili eleştirilerini sıralarken sert bir dil kullanan Metiner, sözlerine şöyle devam etti:
"Erdem, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıksa bile sokak marifetiyle alaşağı edileceğini söylüyor.
Bu ne densizliktir ya! Sokağı tahrik eden, hadi açık söyleyeyim, şiddeti körükleyen bu anlayışın demokrasiyle ne alakası olabilir? Herkes bilsin ki sokaktan iktidar devşirilmez ve sokak marifetiyle de iktidar alaşağı edilmez. Erdem'in "gezici" ruhu kendisine yanlış şeyler söyletiyor. Aklını başına devşirsin artık. Çankaya'ya Erdoğan çıkarsa ülke diktatörlüğe doğru gitmez. Tarhan Erdem çok meraklıysa kendisinin de bir dönem genel sekreterliğini yaptığı CHP'nin geçmişine baksın. Diktatörlüğü de faşizmi de orada görecektir. Tek parti döneminde 1924 anayasası geçerliydi. O anayasada Cumhurbaşkanlığının yetkileri Milli Şef'in kullandığı yetkilerle aynı mıdır? Fiili olanla anayasal olan aynı mıydı?"

METİNER: BUNA ASLA İZİN VERMEYİZ

Başbakan Erdoğan'a aba altından sopa gösteren densizliğe artık bir son verilmelidir, halk kimi isterse onu başkan olarak başına geçirir, açıklamasında bulunan Metiner, cumhurun istediği kişi ancak başkan olabilir. Bu ülkede elitlerin dayatmalarıyla varılacak yer asıl azınlık diktatörlüğü olacaktır. Buna asla izin vermeyiz, dedi.

"NE VAR BUNDA?"

Metiner, Çankaya'ya çıkması halinde Başbakan anayasanın kendisine verdiği tüm yetkileri kullanacağını söylüyor. Ne var bunda? 104. Maddede ne tür yetkiler yazılıysa onları kullanacağını söylemek niye yanlış oluyormuş anlamak mümkün değil… Çankaya sembolik olmalıymış! Mevcut anayasa ne diyorsa o olur. Anayasa cumhurbaşkanını yürütmenin başı olarak tanımlıyor ve kendisine yetkiler tanıyor. O yetkileri kullanacağını söyleyen birini şimdiden suçlamaya kalkışmak asıl anayasaya ihanettir, dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasının Anayasa'yı ihlal anlamına gelmeyeceğine vurgu yapan AK Partili Metiner, Tarhan Erdem gibi isimlerin kışkırtıcı ve nefret suçu anlamına gelen provokatif açıklamalarının bir tür anayasayı ihlal çağrısı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.