AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı geniş katılımla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Kültür Merkezi'nin en büyük salonunda yapılan toplantıda üstlü alttı bütün katlar dolarken salona giremeyen partililer içinde salonunda dışında sinevizyon cihazı kuruldu.

İl Danışma Meclisi toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Meclis toplantısı divan başkanlığının oluşturulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

İL BAŞKANI GÜNNAR KONUŞTU
Meclis toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Adnan Günnar özetle şunları söyledi:
"Türkiye dünyanın en önemli yeniden lider ülkesi olacaktır. HAS Parti'den Demokrat Parti'den bin 500 arkadaşımız partimize katıldı. Kendilerini tebrik ediyorum. Yarın 100 bin hedefimizi aşarak milletimizin ve sayın başbakanımızın yüzünü daha iyi güldüreceğiz. Bugüne kadar 95 bin üye hepimizin alnı açık. Bütün bu başarılar  ifasizlerin eseridir"

HAS ADAMLARIN REİSİ, DEMOKRASİ KAHRAMANI
AK Parti İl Başkanı Günnar, konuşmasında Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu'yu tanıtırken ilginç ifadeler kullandı. Günnar Kurtulmuş'u 'HAS adamların reisi' diye tanımlarken Soylu'yu "Demokrasi kahramanı" şeklinde tanıttı.

İl Başkanı Günnar'ın konuşmasının ardından ise AK Parti'nin hizmetlerinin tanıtıldığı kısa bir slayt gösterisi sunuldu.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DİYE ÇAĞRILDI
Kürsüye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şeklinde anons edilerek gelen Gümrükçüoğlu ise, "2013 yılının büyükşehir olmayan belediyesinin bütçesi 207 trilyondur. Bir mukayese edildiğinde sadece Trabzon Merkez Belediyesinin geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı hizmetlerin hangi finans güç ile görmüş oluyoruz.Belde belediyelerimiz kapatılıyor.
Maddi imkansızlıklar içerisinde halklarına hizmet götürdüler. İmkan yoktu azdı. Bu nedenle onlarla birlikte eğer mevzuat düzenlemesi izin verirse kamu görevlisi olarak, eğer izin vermezse kanaat önderleri olarak omuz omuza vereceğiz.

VERGİLERİN ARTACAĞI KÜLLİYEN YALAN
Hizmet binaları kapatılacak, ne işçisi ne memuru, ne de teknik elemanı çıkıralacak. Aynı binalar aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek. Büyükşehirin imkanları onlara katılmış olacak.
Biz Trabzon Belediyesi olarak bir yılda bir vatandaşımıza 238 lira harcayabilirken, büyükşehir olarak bütün sınırlarda ki vatandaşlarımızı 368 TL haryabileceğiz.
Vergiler artacak diyorlar kulliyen yalan bunlar. Yani bugüne kadar 50 lira veryorsa yine 50 lira verecek.
Evleriniz yıkılacak diyorlar. Bütün köyler ve beldelerde ki evler ruhsatlandırılacak.

SÜLEYMAN SOYLUDAN ÇARPICI SÖZLER
Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun ardından Genel Başkan Yardımcısı Soylu konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Soylu, şunları özetle şunları söyledi:
"Nereye geldin diye sorarsanız evime geldim derim. İlk kez Türkiye, büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. 220 milyar dolardan 760 milyar dolara ulaşan gayri safi milli hasıla. İşte o Türkiye'de 2023'de 500 milyar dolara ulaşabilecek ihracatı olan Türkiye.. Ya şunu yapacaktık sinecektik. Aman Erdoğan Bayraktar, Safiye Hanım başarısız olsuz. Aman Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'da başarısız olsun. Bekleyecektik.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN BAŞBAKAN ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ
Mali seçimler Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir seçimdir. Herkesi kucaklamak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri Mali Seçimlerden alınacak güçle birlikte belki de millet iradesinin mücalenin sembolu adam gibi bir adamı Cumhurbaşkanlığı seçimi sizinle mümkün olacak. Belki de en azı genel seçim önemli olan. İki seçimi aldıktan sonra bu anlayışı değerlendirebiliriz.

KURTULMUŞ: YILLARCA EZAN ALLAH'U EKBER DİYE OKUNMADI
Soylu'nun ardından kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geldi. Kurtulmuş, "Bu koalisyon değildir. Bu bir birleşmedir. Burada HAS partiden ve DP'den bir çok arkadaş görüyorum. Bu bütünleşmedir. Zaten çoğu arkadaş bir birini tanıyor.
Ezan yıllarca bu memlekette Allah'u ekber yerine Tanrı uludur diye bir sesle okutuldu. TRT'de Klasik Türk Musikisi dinlemek yasaktı. Yıllarca batı klasik müzikle dinlediler. Ankara'ya gelenler şalvarlıysa sokulmadı. Her köyün odasında fötür şapkası vardı. Ve o şapka giyilmeden merkeze girilmezdi.
Biz kendi özümüze dönerek yeniden mücalede eder yeniden büyük millet olabiliriz.

CHP TEK  BAŞINA SEÇİME GİRSİN EN FAZLA YÜZDE 30 OY ALIR
Şuan ki CHP'yi hiç bir zaman iktidar olamaz. Şuanda bütün partileri kapatın, sadece CHP girsin seçime yüzde 30'dan fazla oy alamaz.
CHP iki kere iktidar oldu. Rahmetli Ecevit zamanında. Bu adam bizim inançlarımızla değerlerimizle uğraşmayacak katkı sunacağı için oy aldı. Son dönemde yine inançlara saygılı olduğu için oy aldı. Ama ne zaman atın bu hanım efendiyi diyince oylarını yüzde 1'e düştü.
Siyasette nerede durduğunuzu bilmezseniz bunu millet gösterir.

SİYASET NEDEN YAPILIR
Siyaset iki temel nedenle yapılır. Birincisi şan şön şöhret için. Ama bizim ki böyle değil. Bizim ki miletin köklerine değerlerlerine bağlı yüksek idealler için siyaset yapmaktayız. Yüksek ideallerimiz 4 tane temel hedefimiz var. Yeni Türkiye'nin inşaası..

DİĞER İLLER BÜYÜKŞEHİR OLURKEN TRABZON OLMAZ MI?
Kurtulmuş'un ardından konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dikkat çeken ifadeler kullandı. Bayraktar, "Türkiye'de 13 tane il büyükşehir olacak bunların içerisinde Trazon olmayacak. Olur mu öyle şey.. Trabzon Türkiye'nin amiral gemisidir. Trabzon artık bundan sonra da çalışmaları ile vizyonu ile amiral gemiliği yapacak olan bir şehirdir.
Biz 10 yıldır iktidardayız. 11. yıldayız. Demokrasi ile idare edilmeye başladığımız süreci içerisinde bu kadar uzun süre iktidar olmadı. Ama biz bu süreçte devamlı oylarımız arttırıldı. Biz sradan bir millet değiliz. Bizim büyük millet oluşumuz İslamdır.. Mekkedir, Medinedir, Karahanlılardır, Büyük, Anadolu Selçuklularıdır, Osmanlıdır, Türkiye CUmhuriyetini kuran ruhdur..
Biz Fatih'in izini, Osman Ertuğrul Gazinin izini sürüyoruz. Biz sradan bir parti değiliz. Yeniden büyük Türkiye'yi kurmanın dünyaya huzur getirmedin adımlarını atıyoruz.

TRABZON MARKA KENT OLACAK!
Önümüzde ki Mahalli idareler seçimi son derece önemli. Sıradan belediye başkanlığı seçimi değil. Küçük hesaplar yapmıyoruz. O beldelerimizi çok daha fazla hizmet götürüreceğiz.  Bütün ilçelerimizi daha fazla kaynak ayırarak Trabzon'u Türkiye'de dünyada marka kent yapmak için adımları atıyoruz.
yeter ki büyük fotoğrafa bakalım. Trabzon insanı küçük meselelerin adamı değil.

KANINDA BOZUK OLMAYAN
Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanıın taşıyan ama kanında bozukluk olmayan sütünde bozukluk olmayan PKK'ya destek olmaz. Biz kimseyi ötelemiyoruz. Biz bunu başaracağız. Bazı gürühler Türkiye'ye huzur getirdiği için önümüzü kesmeye çalışıyorlar.

AVRUPA BİRLİĞİ BİZE YALVARACAK
Avrupa Birliği bize yalvaracak. Yunanistan batacak ver 20 milyon dolar.. Almanya bizim burda PKK'yı desteklemekten vazgeçsin. Yunanistan'da işçiler işten çıkarılıyor. Gelecek Türkiye'nindir..

İŞTE AK PARTİ'DE SAHNEDE ROZET TAKILAN İSİMLER...