Trabzon’da yayın yapan yerel kanallardan Zigana TV’de Ebru Tavşan’ın konuğu olan Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı Muammer Şahin, programda Ak Partideki seçim süreci ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Şahin, Zigana tv ekranlarında Ebru Tavşan’ın hazırlayıp sunduğu Güncel adlı programda soruları cevaplandırdı. Programın akışı içerisinde izleyenlerden de gelen soruları da cevaplandıran Şahin, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’nin Trabzonspor üzerinden siyaset yapmasını eleştirmesi programa damgası vurdu. Nihat Birinci’yi siyaset üretememekle ve sadece Trabzonspor’un üzerinden siyaset yapmaya çalışmakla suçlayan Şahin kendisinin de iyi bir Trabzonsporlu olduğunu hatırlatıp üyesi olduğu Trabzonspor’un hiçbir maçını kaçırmadığını da belirtti.

Programda gelen çok sayıda soruları cevaplandırmaya çalışan Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı Muammer Şahin, MHP İl Başkanı Nihat Birinci’ ye şu sözlerle seslendi. Şahin “ Sn. Nihat Birinci iktidarınız döneminde Trabzon’da ne kadar deniz alanı doldurdunuz! Trabzonspor’a ne kadar tesis kazandırdınız! gelin bu konuları tartışalım. Trabzonspor’un üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, varsa projeleriniz gelin tartışalım. Yoksa Ak Parti iktidarında Trabzon’a yapılan yatırımların siyaseten altında mı ezildiniz. Boş laflarla siyaset yapma dönemi bitmiştir. Sn. Birinci yeniden İl Başkanı seçilememe endişesini Trabzonspor polemiği yapıp üzerinden beslenmeye çalışmasın. Kendisine hatırlatırım.” diye konuştu. Şahin “ Sn. Birinci benim başbakanımı eleştirebilmesi için öncelikle kırk fırın ekmek yemeli” diyerek , MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’ ye tepki gösterdi. 

Ak Parti’de yaşanan seçim sürecinin demokratik bir yarış havasında geçmesini temenni ettiğini belirten Şahin, süreç içerisinde Ak Parti genel merkezinin hakkında verecek olduğu karara da saygı duyacağını belirtti. Şahin asla genel merkezlerinin kararlarını sorgulamayacağını belirtirken, yaşanan seçim sürecinde Ak Parti nezdinde genel merkezlerinin Trabzon’da bir temayül yoklaması yaptığını, temayülden çıkacak sonuca göre karar vereceklerini ve kendilerinin de bu karara saygı duyacaklarını belirtti. Şahin “ Genel merkezimiz Trabzon’da bir temayül yaptı, bizde genel merkezimizin yapmış olduğu temayül çalışmalarına saygı duyuyoruz. Ben yapılan bu temayülden güçlü çıktığıma inanıyorum. Temennim; yapılacak olan seçimin bu defa bir atama yoluyla değil, Ak Parti Trabzon yeni il başkanının delegenin iradesiyle sandıktan çıkması yönündedir. Zaten süreçte seçime doğru ilerliyor. Genel merkezimizin yapmış olduğu temayül yoklaması Ak Parti’de hemen her seçim öncesi yapılır ve gayet doğaldır da.” diye konuştu.

Seçim sürecinde kendine olan güvenine de değinen Şahin, en şanslı aday olarak ta kendini gördüğünü belirtti. Şahin “ Delegelerimizin desteğini alacağımı düşünmeseydim bu yola çıkmazdım. Delegelerimizin şahsıma göstermiş oldukları tevazuları ve partimde bugüne kadar almış olduğum görevleri hakkıyla yerine getirmiş biri olarak, gerek deneyimlerime güvenimden, gerekse daha iyisini yaparım inancına sahip olduğumdan dolayı resmi olarak Ak Parti’nin şu anda Trabzon’da adaylığını açıklamış tek İl Başkan adayıyım” diye konuştu.


devamı 2.sayfada...


Şahin seçim süresince kendisinden başka adaylığını açıklayan kişiler ortaya çıkması durumunda tavrının nasıl olacağı yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi: “ Ak Parti halkımızın partisidir. Ülkemizde yapmış olduğu hizmetlerle halkın sevgisini ve güvenini kazanmış bir partiyiz. Başka adayların çıkması gayet doğaldır beklide çıkacaktır da. Fakat ben bu işe soyunurken işimden arta kalan zamandan değil, zamanımın tümünü partime ve milletime ayırabilecek bir Başkan olabilmek için yola çıktım. Aday olacak arkadaşlarımızın da benim gibi zamanının tümünü parti ve Trabzon halkı için ayırabilecek olmasını isterim. Ak Parti İl Başkanı bir partilimizin ve ya Trabzon halkının rahatlıkla ulaşabilecek olduğu, aradığında rahatlıkla bulabilecek olduğu bir Başkan olmalı. Arkadaşlarımız şayet zamanının tümünü hizmet aşkı için partiye ve Trabzon halkına ayırabileceklerse neden olmasınlar” diye cevapladı.

Kadın ve gençlerin siyaset hayatındaki yeri ile ilgili olarak ta gelen bir soruyu cevaplayan Şahin, kadın ve gençlere siyaset hayatında en çok Ak Parti’nin yer ve önem verdiğine dikkat çekti. Şahin “Bakıldığında siyaset hayatında kadın ve gençlere en çok değer veren parti olarak Ak Parti’yi görebiliriz. Güçlü kadın kollarımız, kadın milletvekili sayımızla hanımlara siyaset hayatında en çok önem veren parti olarak Ak Parti’yi görebiliriz. Tıpkı Trabzon’da tek kadın milletvekili olarak Sn. Safiye Seymenoğlu’nu görebildiğimiz gibi. Gençlerse bizim ve her bir kesimin vazgeçilmez bir gerçeğidir. Zaten Gençlik kollarımızın ve genç milletvekillerimizin sayısına bakıldığın dada , partimizin gençlere ne kadar değer verdiği gerçeğini de görebiliriz. Darısı daha çok önem verdiklerini savunan fakat görünürde pek olmayan Ak Parti dışındaki diğer partilerin başına olsun.” diye cevapladı.

Kavgasız tek partinin Ak Parti olduğu yönündeki bir yoruma bu işin sırrı olarak “ Düşmanlık yerine hizmet edinme aşkını ilke edinin ” diye cevaplayan Şahin, siyasetin Ak Parti için Düşmanlık değil mücadele arenası olduğunu belirtti. Kim daha iyi halkına, partisine hizmet edebilirin mücadelesini vermesi gerektiğini düşünebilenlerin kavga etmeyeceğini belirten Şahin “Ak Parti’de düşmanlık hiçbir zaman olmaz fakat mücadelede hiçbir zaman eksik olmaz. Biz halkımızdan aldığımız güç ve güvenle kendimize değil, milletimize hizmetin en iyisini nasıl yapabilirizin mücadelesini veriyoruz. Kavga sadece kendini düşünen, üretemeyen, üretilenlerin altında ezilen kişilerin işidir” diye konuştu.

Programın sonuna doğru Ak Parti Trabzon teşkilatlarına mesaj vermeyi ihmal etmeyen Şahin, Ak Parti Trabzon İl Başkanı olması durumunda, Trabzon’da birlik ve beraberliği sağlayacaklarını belirtti. Şahin “ Biz Trabzon’da birlik ve beraberliği sağlayacak olan adayız. Teşkilatlarımızla birlikte partimizi yönetecek, sorunlara birlikte neşter vuracağız. Teşkilatlarımızın bütün sorunlarına el atacak ve bu yükü kaldırabilecek güce sahibiz. Trabzon’da devam eden projelerin tamamlanması noktasında elimizden geleni yapacağız. Biz elini taşın altına koyan değil, bu dava için zamanında başını taşın altına koyanlardanız. Bizi teşkilatlarımız iyi bilir. Çünkü; biz bu davanın emin insanlarındanız ve teşkilatlarımıza güveniyoruz” diye konuştu.

Şahin Ak Parti’de herkesin Başbakanımızın sermayesinden harcıyor diyerek sözlerine son verdi.