ANKA’ya konuşan AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait, Genel Merkez’de, 3 hafta önce sağlıkta sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerine ilişkin Sağlık Çalışma Grubu kurulduğunu belirterek, “Görev bize vereli 3 hafta oldu.Üç aylık bir çalışmanın ardından rapor hazırlanacak” dedi.

-GECELERİ DOLAŞIYOR-

Özelikle hastane ziyaretlerini geceleri yaptığına dikkat çeken Sait, şöyle dedi: “Özellikle gece gidiyorum ki daha farklı bir ortamla karşılaşalım. Milletvekili olduğumu söylemiyorum, rozetimi çıkarıyorum, kravatı çıkarıyorum. Buradaki amaç denetlemek, onları zor durumda bırakmak değil ama olayı görmek. Görev bize vereli üç hafta oldu. Gittiğimizde önce anlamıyorlar, hastalara geçmiş olsun diyorum, bir ihtiyacınız var mı diye soruyorum. Doktorlara da kolay gelsin diyoruz, sonra onlara kendimizi tanıtıyoruz. Bizim milletvekili olduğumuzu öğrendikten sonra sorunlarını dökmeye başladılar.

Torbalı Devlet Hastanesinde çalışma sistemleri 24 saat çalışıp 72 saat dinlenme varmış. Bu bana garip geldi. Başkehim de beni aradı, bu çalışma sistemi şart mıdır dedim, ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum dedim, ‘evet’ dedi, 'haklısınız yanlış', değiştiriyorlar şimdi.” Bazı küçük aksaklıkların olabildiğini kaydeden Sait, “Bir hastanede yaptığımız denetimde çok büyük bir yoğunluk gördüm acilde. Fakat biz gittikten 15 dakika sonra milletvekili olduğumuzu söyledikten sonra o yoğunluk bitti” dedi.

-POLİS İNANMAMIŞ-

Bir hastanede yaptığı ziyarette polisin kendisine “Kimsiniz?” diye sorduğunu ifade eden Sait, “Bir polis geldi, bize sordu, 'kimsiniz' dedi, milletvekili olduğumu söyledim, inanmadı, kimliğimi çıkarttım, nüfus cüzdanımı çıkarttım. Sonra Emniyet Müdürünü saat gece 1.00’de aradık. Sonra 'var mı sayın vekilim bir isteğiniz', milletvekili olduğumu söylüyorum, geçmiş olsun diyorum. Milletvekili olmak da gerekmiyor bir vatandaş olarak da gidebilirsiniz, sonra tatlıya bağladık” dedi.