Beraberindeki heyetle İstanbul'da temaslarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, geziye katılmaktan son anda vazgeçen bazı kişilerin CHP'li belediye üyelerince tehdit edildiğini iddia etti.

Balkan Anadolu Derneği, Kosova Rumeli Derneği ve Balkan İşadamları Derneği üyeleriyle birlikte Kabataş İskelesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sait, İstanbul'u bir kentten ziyade büyük bir ülke gibi gördüklerini ifade etti.

Sait, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın dakatılımıyla Boğaziçi turu yapacaklarını ve projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Yerel yöneticilerin örnek projelerini Avrupa'da aramaması gerektiğine dikkati çeken Sait, ''Örneğin Almanya'ya tramvay projesini görmek için gidilmesi gerekmiyor. Bizzat İstanbul'da da bu projeleri bulmak mümkündür'' değerlendirmesinde bulundu.

Sait, İstanbul turu projelerine son anda katılmayacağını bildiren İzmirli bazı kişilerin tehdit edildiğini öne sürerek, şunları söyledi:

''Gelmeyen arkadaşlar, 'Bizi arayan bazı belediye meclis üyeleri, ki bunlar maalesef CHP'li meclis üyeleridir, bizi engellediler ve tehdit ettiler' diye konuştu. Bu hareket bizi fazlasıyla üzmüştür. Özellikle Kordon esnafının kararını saygıyla karşılıyoruz.''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a Türkiye'ye kazandırdıkları projeler için teşekkür eden Sait, ''İzmir'e 35 proje dışında farklı projeler de kazandırılacak. Biz çalışmaya ve hizmet etmeye devam ediyoruz. İzmirliler bizi izlesin'' dedi.

Heyet, basın açıklamasının ardından Boğaz turuna katıldı.