AK Parti'de üç dönem kuralına takıldığı için yeniden adaylık başvurusu yapamayan bazı milletvekillerinin yakınları 7 Haziran seçimleri için aday oldu.

Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin kızı Rümeysa Yeni Erbay Sivas'tan aday adayı oldu.

3 dönem kuralına takılan Ankara Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel doktoru Cevdet Erdöl'ün yerine oğlu Fatih Erdöl Ankara'dan aday adayı oldu.

AK Parti eski milletvekili İhsan Arslan'ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mücahit Aslan, yine üç dönem kuralına takılan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un kardeşi Sait Yakut, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in kardeşi Necdet Pakdil ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün kardeşi Mustafa Akgün adaylık başvurusu yapan isimler arasında yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu.

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Ceylan ise oğlu Burak Ceylan'ın da aday adayı olması üzerine, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Benzer bir durum da Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya cephesinde yaşandı. İyimaya'nın yeğeni Osman İyimaya Amasya'dan adaylık başvurusu yaptı, ancak son anda başvurusunu geri çekti.

Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu'nun eşi Sema Ramazanoğlu ve kardeşi eski bakan Selma Aliye Kavaf'ın yaptığı adaylık başvuruları AK Parti'ye gelen en ilginç başvurular arasında sayılıyor.

AK Parti yönetimi, her iki ismin birden aday listesinde yer almasının mümkün olmadığını belirtti.