Yalçın, bütünleşmesini ve teşkilatlanmasını tamamlayan MHP’nin, muhtemelen sonbahardan yapılacak 10. Olağan Kongresi’nden sonra Türkiye’yi paylaşılan geçmişten ortak geleceğe taşıyacağını bildirdi.

-"AKP’NİN SİYASİ ÖMRÜNÜ TÜKETMESİ YAKIN"-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın partisinin 10. Olağan Kongre süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Semih Yalçın, Türkiye’nin girift sorunlarının gerçek çözüm adresinin MHP olduğunu savundu. MHP’nin bir ülkü ve ideoloji partisi olarak dinamizmini her zaman koruyacağını, Türkiye’nin geleceğine ilişkin projeler üreterek şimdiki çağın çağın rekabet şartlarına ülkeyi hazırlayacak kırat ve olgunlukta olduğunu belirten Semih Yalçın şöyle dedi:

"Ancak partimizin hedeflerini hayata geçirebilmesi, milletimizin göstereceği teveccühle mümkündür. MHP’de bir süredir devam eden kongre süreci, partimizin nitelik ve hedefleriyle aziz milletimiz nezdinde kabul görmesi için mükemmel bir fırsat olmuştur.

Türkiye’yi 2023 hedefine götürecek MHP kadrolarının teşekkülü ilçe ve il kongrelerinden başlamıştır. Partimizin 10. Olağan Kurultay’ının yönünü tayin edecek olan kongre süreci aynı zamanda hareketimize yeni bir ivme kazandıracaktır. Bu sürecin başarısı ise, her bir kongrenin kurultay havasında ve coşku içinde geçmesiyle, temsil ve rekabet hakkının demokratik şartlarda kullanılmasıyla, adaylık yarışının hoşgörü, samimiyet ve dayanışma anlayışı içinde gerçekleştirilmesiyle yakından alakalıdır."

MHP’nin il ve ilçe kongrelerinde yeni seçilen kadrolar veya yeniden göreve devam eden il ve ilçe yönetimlerinin, partiyi iktidara taşıyacak siyaset kadrolarının öncüleri olduğunu bildiren Semih Yalçın, "Öncüler ne kadar birikimli, hazırlıklı ve kaliteli olursa, temsilcisi oldukları partinin misyon ve vizyonunu o kadar liyakatle taşıyacaklar, adına yola çıktıkları milletin sıkıntılarını, dertlerini öylesine güçlü şekilde sırtlanacaklardır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, partinin 10. Olağan Kurultay sürecinin 17 Eylül 2012 tarihli MYK toplantısında kararlaştırıldığını ve ilçe kongrelerinin Aralık 2011, Ocak, Şubat 2012’de, il kongrelerinin ise Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2012 aylarında yapılmasının öngörüldüğünü hatırlattı. Parti Genel Merkezinin alınan bu kararlara uygun olarak 3 Aralık 2011 tarihinde başlattığı kongre sürecinde şimdiye kadar 434 ilçe kongresi yapıldığını, sekiz ilin kongrelerini tamamladığını belirten Yalçın şöyle dedi:

"Bugüne kadar yapılan kongrelerimiz sonrasında 141 ilçemizde yeni isimler başkan olarak seçilmiş, 293 ilçe teşkilatımız mevcut başkanlarıyla devam kararı almışlardır. Kongrelerimizin hemen hepsi, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yakışır vakar ve ciddiyette gerçekleşmektedir. Partimiz ve mensuplarımızda genellikle hâkim olan tesanüt, geleneksel teşkilatçılık anlayışı ve terbiyesiyle kalbî bağlılık sayesinde içeriden ve dışarıdan bozgunculuk çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemiştir. Bundan sonra da mensuplarımızı birbirine düşürmeye matuf ayak oyunlarına tevessül edenlerin, adaylık yarışı adı altında aramıza fesat ve ayrılık tohumları ekmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır."

-"AKP’NİN SİYASİ ÖMRÜNÜ TÜKETMESİ UZAK DEĞİL"-

Türkiye’nin çözüm bekleyen bir yığın siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel problemin sarmalında olduğunu belirten Yalçın, "Bugün iktidarda olan AKP, büyük vaatlerle oturduğu iktidar koltuğunda 10 yılını doldururken, Türkiye’nin meselelerini halletmek şöyle dursun, kat kat arttırmıştır. AKP bir moda partisidir ve okyanus ötesinden belirlenen misyonunu tamamlasa da tamamlamasa da siyasi ömrünü tüketmesi uzak değildir" dedi.

Kongre süreciyle, mevcut teşkilatlara işlerlik kazandırılması, kuvvetli bir il veya ilçe teşkilatı oluşturularak partinin faaliyetlerine yeni bir şevk ve heyecan kazandırılmasının amaçlandığını da belirten Yalçın, "İlçe ve il kongrelerimiz, demokratik katılım ve temsil noktasında kamuoyu önünde verilen önemli birer sınavdır. Her biri küçük kurultay niteliğindeki kongrelerimizde yaşananlar, siyaset platformunda halkı temsil liyakat ve ehliyetinin kamuoyuna ifadesi bakımından gösterge mahiyetindedir. O bakımdan, kongrelerimizde ilçe ve il yönetimlerine girmek için yarışan bütün arkadaşlarımız, ister seçilsinler, ister liste dışında kalsınlar, aynı camianın mümtaz birer mensubu olduklarının şuuru ve sorumluluğuyla hareket etmektedir. Bu çerçevede kongrelerimizde, çoğulcu demokrasinin temel özelliklerinden olan rekabet anlayışının husumete ve düşmanlığa dönüşmemesi, münasebetlerde kin ve nefret yerine millî hasletlerimizden olan karşılıklı sevgi ve saygının hâkim kılınması camiamızın ve teşkilatlarımızın dikkat ettiği hususların başında gelmektedir" hatırlatması yaptı.

-"PAYLAŞILAN GEÇMİŞTEN ORTAK GELECEĞE"-

Yalçın, MHP’nin ilçe kongrelerinin Mart ayı sonuna kadar tamamlanmış olacağını ve eş zamanlı olarak aynı ay içinde il kongrelerinin başlayacağını, il kongreleri bitirildikten sonra muhtemelen sonbaharda gerçekleştirilecek olan 10. Olağan Kurultay’ın, yeni bir silkiniş ve hamle dönemine başlangıç teşkil edeceğini belirterek açıklamasını şöyle tamamladı:

"10. Olağan Kurultay, adım adım iktidara yürüyen MHP’nin, teşkilatları ve mensuplarıyla yeniden buluşma, kucaklaşma ve bütünleşme toplantısı olarak tarihe geçecektir. Bütünleşmesini ve teşkilatlanmasını tamamlayan MHP, Türkiye’yi paylaşılan geçmişten ortak geleceğe hazırlayacaktır. İdeallerimiz ve hedeflerimiz, milletimiz için bir davet niteliğindedir."