AK Parti Trabzon’da Milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklaması şölen havasında gerçekleşti. 19 Mayıs Spor Salon’unda gerçekleşen temayül yoklaması için 19 sandık kuruldu ve 1975 oy kullanma hakkı olan teşkilat mensubundan 1718’i oyunu kullanarak % 87 oranında bir katılım sağladı. Sabah saatlerinden itibaren yönetim kurulu üyeleriyle birlikte salonda olan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yoklamanın bitiş saatine kadar yönetimiyle birlikte hiç oturmadı ve sorunsuz bir şekilde temayül yoklamasını sonlandırdı.

ADAY ADAYLARININ GÖZ BEBEĞİ TEŞKİLATLAR

Milletvekili aday adaylarının salon dışında kurduğu tanıtım stantlarının yanı sıra teşkilat mensuplarına dağıtılan tanıtıcı kartlar, aday adaylarının teşkilatlara karşı ilgisinin göstergesi olarak yorumlandı. AK Parti bayraklarıyla donatılan salon içinde de adeta bir karnaval havası vardı. Yoklamanın bitiş saatinin 16:00 olmasına rağmen teşkilat mensuplarının ilk saatlerde görevini yerine getirmek için salona gelmesiyle saat 14:00 sularında oy kullanmadaki yoğunluk azaldı.

MÜHÜRLÜ ÇUVALLARLA ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Temayül yoklamasının bitmesiyle beraber Başkan Revi, Ankara’dan gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışlalı, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, MYK Kadın Kolları Üyesi Ayşe Bahçecik ve MYK Gençlik Kolları Üyesi Fatih Toprak’a oy pusulalarını mühürlü çuvallarla teslim ederek Ankara’ya gönderdi. Oy kullanma işleminin başladığı andan bitiş anına kadar aday adaylarının arasındaki birlik beraberlik havası da görülmeye değerdi.

OLGUNLUKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER 

Temayül yoklamasını değerlendiren Başkan Revi, “Teşkilat mensuplarımıza katılımlarından ve katılımlarındaki örnek teşkilatçılık anlayışı ve olgunluklarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Yoklamadan önce milletvekili aday adaylarımız 18 ilçede teşkilatlarımızı ve son olarak il yönetimini ziyaret etti, kendilerini tanıttı. Yoklamamızda İl ve İlçe Yönetimleriyle beraber Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle başkanlarımız oy kullandı. “ dedi.

HEPSİ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİ MİLLETVEKİLİ ADAYI 

Başkan Revi açıklamalarına şöyle devam etti: “Her biri birbirinden değerli aday adaylarımızın sergiledikleri tablo da takdire şayandır, hepsi gönlümüzde birinci sıradan milletvekili adayıdır. Yoklama sonucunda teşkilatımızın kararına da herkes saygı göstermek zorundadır. Türkiye’de 400 milletvekilliği ve Trabzon’da 6-0’ hedefimizle girmiş olduğumuz bu yolda teşkilatlarımızın bu enerjisi ve dinamikliği bizleri mutlu etmiştir. Temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”