Aydın'daki alevi dernekleri temsilcileri, büyükşehir belediye başkanının alevi sorunlarına duyarsız kaldığı ve randevu vermediğini öne sürerek eylem yaptı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Tahtacı Kültür Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Cem Vakfı Dernek'lerinin temsilcileri ve üyeleri Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

"BÜYÜKŞEHİR SORUNLARA DUYARSIZ"

Dernekler adına konuşan Aydın Alevi Güç Birliği Platrom sözcüsü Rıza Akdeniz, alevilerin bir çok sorunu olduğu belirterek büyükşehir belediyesinin bu sorunlara duyarsız kaldığını söyledi.

Cem evlerinin mücavir alana dahil edilmesi için 5 yıldır beklediklerini ifade eden Akdeniz, "Cem evleri 5 yıldır mücavir alanda değildi büyükşehir oldu hala mücavir alana giremedi, ne zaman gireceğini merak ediyoruz" dedi.

"BENİ KÜRTLERE VE ALEVİLERE MUHTAÇ ETMEYİN"

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun seçim çalışmaları sırasında dağ köylerinde, "beni Kürtlere ve Alevilere muhtaç etmeyin.. Alevileri ve Kürtleri benden uzak tutun" diyerek oy istediğini iddia eden Akdeniz, "Aydın Büyükşehir Belediyesi sayesinde kutlanan haftalar ve günlerin hepsini öğrendik. Otun çöpün her şeyin gününü kutlayan belediye, Muharrem matemiyle ilgili yaptığı tek çalışma iftar için yemek gönderilmesinden ibaret. Hem de bizim örf ve adetlerimizi hiçe sayarak. Bugüne kadar bizimle ilgili hiç birşey yapmayıp, bir gün yemek gönderip Alevileri kandıramazsınız" ifadelerini kullandı.

Eylem nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube ekipleri alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.