Kaya’nın kendi iç siyasi emellerine ulaşmak için Trabzon halkının tamamının kullandığı suyu malzeme yapmasını yadırgadığını kaydeden Altunbaş, Kaya’ya cevaplandırması için sorular yöneltti.

Rahmet ve Bereket ayı olan Ramazan’da Kaya’nın açıklamalarının ibretlik ve spekülasyondan ibaret olduğunu dile getiren Altunbaş , “ Trabzon'da suyla ilgili CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Sn. Ahmet Kaya'nın sorumsuzca yaptığı eleştirileri büyük bir şaşkınlıkla izlemekteyiz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; 11 ayın sultanı Ramazan ayındayız. Bu bereket ayında Trabzon, en huzurlu günlerini yaşamaktadır. Bu huzur dolu ortamı bozacak, gerginlik yaratacak, insanları korkuya salacak tüm söylem ve eylemlerden kaçınmamız gerekir. Kentimizi yönlendiren, geleceğini düşünen her makam sahibi kişi ve kurumlar özellikle buna ve mesnetsiz iddialar ortaya atmamaya özen göstermelidirler. Fakat görüyoruz ki son günlerde CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Sn Ahmet Kaya'nın, su üzerinden insanlara korku verecek kadar art niyetli olarak yaptığı açıklamaları ve iddialarını ibretle takip etmekteyiz. Lütfen su üzerinden spekülasyonları bırakalım. Elinizde belge bilgi varsa ilgili mercilerle paylaşın! Yoksa susun. Bu güzel Ramazan ayını insanlara zehir etmeyin!” dedi.

CHP’nin Atasu konusunda ortaya attığı yalanların boş çıkmasının hezeyanıyla suyu gündeme getirdiğini ifade eden Altunbaş, “Atasu Barajı'na gidip gözlemlemeden, barajın boşaldığını, su seviyesinin düştüğünü belirtip sonrada medyadan dolu olduğunu fotoğraflarla görüp şaşıran zihniyetin suyu içmeden de suyu siyasi malzeme yapması normaldir. Sevgili Trabzon halkının bu söylem ve yalanları dikkate almayacağını biliyoruz. Sn Ahmet Kaya'yı bu sözlerini ve iddialarınız ispata davet ediyoruz. Bu iddialarını ispat edemez ise, kamuoyu kendisini müfteri ilan edilecektir” şeklinde konuştu.

Altunbaş açıklamasında Kaya’nın cevaplandırması için şu sorularını yöneltti, “

Şu anda CHP'nin Trabzon Milletvekili olan geçen dönemin belediye başkanı Sn. Volkan Canalioğlu döneminde CHP’de yönetici olan Sn Kaya bu uyarıyı yaptı mı?

Yaptıysa niye dikkate alınmadı?

Dikkate alınmadıysa 'çamur at izi kalsın' siyaseti mi yapıyor?

Sn Kaya'nın 'su'yu bile siyasi prim aracı görmesini kendi iç çekişmelerindeki 'öne çıkma','hırs'ı olarak görüyoruz. Belli ki parti içerisinde öne çıkma hevesleri Trabzon halkını korkuya, endişeye salacak kadar gözlerini kör etmiştir.

Sn. Kaya’nın okuduğunu anlayabilecek kapasitede olduğunu düşünüyoruz. 61 Proje kitabındaki ‘Atasu Barajı’nın tamamlanması ve Şehir Suyu Şebekesi’nin Yenilenmesi” projesinin devamını okuduğunda söylediklerinin cevabını anlayabilecek ve böyle bir polemiğe gerek olmadığı görecektir.

Tüm bunların yanında Trabzon halkımızın, Ramazan-ı Şerifi'nin huzur içinde geçmesini diler hain bir saldırı sonucu şehit düşen vatan evlatlarımıza Allahtan Rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz”