Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da büyükelçilerle iftarda buluştu. Erdoğan, iftarın ardından bir konuşma yaptı. Komşu ülkelerdeki karışıklıklara değinen Başbakan, Arakan'daki Müslüman katliamı için de "Burada insanlık katlediliyor" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşması:

''Barış, dostluk, dayanışma, yardımlaşma içermeyen hiçbir planın, hiçbir projenin içinde değiliz. Hiçbir ülke ve hiçbir halk için o ülkenin ve halkının çıkarlarını tehlikeye sokacak bir girişimin içinde asla olmadık, olmayız. Çevremizdeki ülkelerin toplumsal yapıları, inançları, mezhepleri, ekonomik, sosyal, siyasal görüşleri, bizim dış politikada dikkate aldığımız kriterler değildir ve olamaz.

ARAKAN İÇİN BM'Yİ GÖREVE DAVET ETTİ

Arakadan'da insanlar ve insanlık katlediliyor. BM'yi göreve davet edyorum. Bu daveti yapmaktan daha doğal ne olabilir? Burada bir avuç Müslüman, oradaki ağırlıklı yönetim tarafından katlediliyor, yakılıyor. Bunu seslendirmekten daha tabii ne olabilir?

"NEREDE DÜNYANIN BARIŞI SAVUNAN EGEMEN GÜÇLERİ?"

Suriye'ye bakıp 'Suriye'de siyaset, mezhepler çarpışıyor' diye yüreklerini serinletenler varsa onlara diyorum ki Suriye'de insanlık topyekün katlediliyor. Mart'tan bu yana 20 bine yakın insan Suriye'de öldürülmüştür. 40 bine yakın Suriyeli benim ülkemde. Tüm bu insanlar acaba niçin çok sevdikleri topraklardan kaçıyorlar?

Suriye'de son 48 saatte katledilenlerin sayısı 550'yi geçti. Nerede dünyanın barışı savunan egemen güçleri? Uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerekiyor"