ÜÇ dönem kuralı nedeniyle bu dönem aday olamayacak olan Mustafa Tekinbaş’ın yerine Ak Parti ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Hamdi Kol, seçim süreci ile ilgili açıklama yaptı.

Kol, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı sergileyeceğini belirterek, “Şu anda ilçe başkanımız 3 dönem kuralı gereği aday olamayacağı dolayısıyla yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla, gençlik kolları, kadın kolları ve partinin yetkili kuruluşları ile yaptığım görüşmeler ve istişare sonucu ilçe başkanlığına aday oldum. Eğer partimin yetkili kurulları kongrede beni ilçe başkanı seçerse ilk işimiz var olan birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmak için gayret göstereceğim. Başta ilçe başkanım Mustafa Tekinbaş ve Belediye Başkanım Recep Çebi olmak üzere tüm teşkilat mensuplarıyla beraber Araklı’mızda hizmete devam edeceğiz. Aday arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dilerim” diye konuştu.

HAMDİ KOL KİMDİR?

Hamdi Kol, 1969 yılında eski adı Ağnas olan, Araklı’nın Birlik Köyü’nde dünyaya geldi. 1981 yılında ilkokulu Birlik Köy’de tamamladı. Ortaokul ve liseyi Araklı İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Bir dönem Araklı’da ticaret ile uğraştı. Siyasete AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş ile başlayan Hamdi Kol, AK Parti  Araklı İlçe Teşkilatı’nda Tanıtım Medya Başkanlığı ve Sosyal İşler Başkanlığı yaptı.