Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TSK'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile ''DİSKO'' diye tabir edilen disiplin koğuşları, disiplin ceza ve tutukevlerinin kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören TSK Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;


-Özal'ın zehirlendiği iddiası toplantıda gündemimize gelmedi. İddialar doğru da yanlış da olabilir. Ama doğru olan şudur; Adli Tıp'ın kendi düşüncesi ve raporunu açıklaması gerekiyor. Hepimiz bu sonuca göre konuşacağız.

-Turgut Özal'ın ölümü sonrası bu otopsi yapılmalıydı.

-Patriot füze bataryaları ile ilgili olarak sayın başbakan ve dışişleri bakanlığının açıklamaları oldu. Bugün de GGenelkurmay açıklama yaptı. Bunların dışında ilave edecek birşeyimiz yoktur. Burada bizim savunma hakkımız var. Uçağımız düşürüldü. Ardından Akçakale ve diğer ülkelerimize düşen parçalar oldu. NATO üyesiyiz. Füzeler sadece savunma amaçlı.

-Irak'ta savaş senaryoları konusunda Türkiye taraf olmayacaktır. Ancak Türkmenleri tehdit eden gelişmeler olursa devreye gireriz.

-İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes için, bu süreç zorlu bir süreçti. Orada Türkiye'nin büyük katkısı oldu. Hergün onlarca Gazzeli'nin ölümünün sona ermesi memnun ediciydi. Meşal, Başbakanımızı arayarak teşekkür etti.

-Türkiye yapıcı bir rol oynadı. Bunu özellikle Filistin ve Gazzeliler dile getirdi.

-İsrail'in Gazze'ye karşı ablukasından biraz yumuşama olacak. Balıkçılar konusunda bir adım atıldı. Gelinen noktadan umutluyuz. En azından kan dökülmesi durdu.