7 Haziran Genel Seçimleri için Trabzon Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Trabzon Belediyesi eski başkanı Asım Aykan Zağnos Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Zağnos Spor Kulübü Başkanı Emre Aksoy, Zağnos Boks Kulübü Başkanı Serkan Şahin, Zağnos Yüzme Kulübü Başkanı Serkan Aydın, As Başkan Koray Turan, ile yöneticiler Abdülaziz Baş ve Sezgin Üstün ve Özkan Gedikli’nin bulunduğu ziyarette Aykan, Zağnos Spor Kulübü ve Trabzon sporu ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu.

 SPOR KENTİ TRABZON

Zağnos Spor Kulübü’nü yakından takip ettiğini belirten Aykan, Trabzon Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde spor ile ilgili proje yapıp hayata geçirdiklerini ve bunun neticesinde 350 sporcuyu Trabzon’a kazandırdıklarını söyledi. Aykan sporun amaçlarından bir tanesinin gençleri kahvehane köşelerinden kurtarmak olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’u spor kenti yapacağız dediğini ve bu projeleri hayata geçirmenin Trabzon’u ayağa kaldıracağını ifade etti.

 AYKAN: “ASRIN İHTİYACI SPOR”

Spor paylaşmak ve yarışmaktır diyen Aykan şöyle devam etti: “Futbol, voleybol, basketbol gibi branşlar takım oyununun olduğu sporlardır. Ferdi spor değillerdir. Spor bize ferdi demeyi öğretiyorsa, ‘ben’ dedirtiyorsa biz o spordan bir şey anlamayız. Peygamber Efendimiz ‘Nefisleri mağlup edelim demiştir.’ Spor asrın ihtiyacıdır. Çocuklarımız, gençlerimiz hep bilgisayar başında. Spordaki şiddet ve küfrü ortadan kaldırmalıyız. Fair-play ruhunu ön plana çıkarmalıyız. En önemli görevimiz bu bilinci geliştirmek olmalı. Ben Trabzon için hizmete talip oldum. Uygun görmezseler de hizmete devam edeceğim.”

 SAĞLIK SPORU MERKEZİ

Aykan’ın açıklamalarının ardından konuşan Zağnos Spor Kulübü Başkanı Emre Aksoy, Zağnos Spor Kulübü olarak alt yapıya büyük önem verdiklerini, alt yapıdan yetiştirilen sporcuları Trabzon’a kazandıracaklarını vurgulayarak, gelecek sezonda tenis kulüplerini faaliyete geçireceklerini söyledi. Trabzonspor’un özünden koptuğu günden beri şampiyon olamadığına da vurgu yapan Aksoy, Trabzon’da sporun gelişmesi adına 50 dönümlük alan içerisine sağlık sporu merkezi yapmak istediklerini ancak uygun yeri bir türlü bulamadıklarını söyledi.

 HER BRANŞTA ZAĞNOS

Aksoy açıklamasında; “İçerisinde spor salonu, fitness centerı, fizyoterapisi, restaurantı, masaj ve güzellik salonları gibi bir sporcunun ihtiyacı olan her şeyi içerisinde barındıran bir tesisi Trabzon’a kazandırmak istiyoruz ancak yapmak için yer bulamıyoruz. Valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bu konuda bize yardımcı olmalı. Onlar bize yer göstersinler gerisi kolay. Biz kendi kaynaklarımızla bunu zaten yaparız. Böylece de genç sporcularımıza kamp yapabilecekleri bir yer oluşturmuş oluruz. Bunun yanında doktorlarımızla birlikte çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için seminerler düzenliyoruz. Hem minik sporcularımızın hem de ailelerinin durumu iyi değilse her ihtiyacına koşuyoruz. Çocuklarımızı spora özendirmek için de kulübümüzün resmi dergisinde onlara yer ayırıyoruz. Dergide kendisini gören veya A takımlardaki büyüklerini gören çocuk, onun geldiği noktaya gelmek için daha çok çalışıyor. Kulübümüz tam bir kulüp olma yolunda adımlar atmaktadır. Sadece tek bir branşa değil bütün branşlara önem vermektedir” şeklinde konuştu.

 Karşılıklı konuşmaların ardından Asım Aykan, kendisini çok güzel bir şekilde ağırladıkları için Zağnos Spor Kulübü üyelerine tek tek teşekkür ederken, kulübe de yarıştığı kulvarlarda başarılar diledi. Ziyaretin ardından Aykan ve kulüp yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi